Министърът на регионалното развитие и благоустройство Асен Гагаузов се издъни при фронтална среща с новата вълна в администрацията. Валерия Петрова, младши експерт в дирекция "Европейска координация и връзки с обществеността" в министерството, разказа как са я уволнили, след като направила забележка на министъра, че във ведомството му се пуши.
"Казах му, че ми е трудно да уважавам човек, който сам не си уважава заповедите, които е разписал", обясни пред Нова тв 25-годишната служителка, назначена в регионалното министерство на 5 януари след конкурс.
Валерия стигнала до министъра след разговор със служителката Лидия Благоева, орган по контрола за заповедта, окачена по всички етажи на МРРБ. Жената смятала, че си върши работата, въпреки тютюневия аромат навсякъде. Това е, защото не ме слушат, обяснявяла тя. Всички били спокойни, защото и министърът пушел.
Така съм решил и така ще бъде, била позицията на Гагаузов.
Не съм против пушенето, а против неспазването на закона, обясни Валерия.
Съобщението, че я освобождават по чл. 12 от Закона за държавния служител (прекратяване на договор по време на изпитателен срок) дошло час след посещението в кабинета на министъра.
"Радвам се, че не съм част от този екип. Не съм обезверена, защото МРРБ не е представително за българската държава", коментира младата специалистка. /БЛИЦ