Не са открити интересни неща, уличаващи собственика в престъпна дейност. Това е записано в заключителните протоколи след обиска на къщите на братя Галеви, които те показаха пред Нова телевизия. Галеви казаха още, че полицаите са правели проверка в Счетоводната къща, с която работят, но и от там не са иззели нищо.
Братя Галеви отхвърлиха информацията, че са били предупредени за акцията и за това са напуснали домовете си. Те твърдят, че сами са усетили за предстоящата показна операция, след като им се е обадил  шефа на ОДП - Кюстендил Чавдар Караджов, който ги извикал на неформален разговор и  като на въпроса дали да си вземат адвокат, полицейският шеф им казал: "Не се излагайте, какви адвокати.
Братя Галеви разказаха, че всички са били изненадани, като са се явили в следствието. "Не знаеха какво да ни правят, чакахме един час, за да ни разпитат", заяви Пламен Галев. После ни питаха "как се казвам, какво работя, в какви фирми участвам, смешна работа", допълни Ангел Христов. Те бяха категорични, че от следствието са ги уверили, че не съм им повдигнати никакви обвинения и няма започнало досъдебно производство срещу тях.
"Просто искаха да направят постановка срещу нас. Искаха да ни арестуват, като мечки да ни водят из цяла Дупница с белезници и после като не открият нищо, да ни пуснат", категоричен бе Пламен Галев.
Братята категорично отрекоха да имат нещо общо с производството на наркотици и завода "Актавис", както ги бе обвнили депутатът от ДСБ ген. Атанас Атанасов. Те отрекоха информацията, че притежават и автокъщи. Братята предположиха, че акцията срещу тях е свързана с това, че "някой иска да развали модела Дупница".
Според братят Галеви няма взръзка межуд показната операция и срещата им преди време с бившия вътрешен министър Румен Петков. Те са му предоставили много ценна информация, като Алексей Петров ги е посъветвал да говорят с министъра. На срещата не е ставало дума за бизнес дела, не са му и предоставяли никакви документи. Братята отказаха да дадат повече информация и бяха категорични, че от тогава повече не са се виждали с Румен Петков. 
Дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов смятат, че са жертва на политически интриги. Пред Дарик те са заявили, че партийно лоби има интерес в публичното пространство отново да се завъртят имената им заедно с тези на Румен Петков и Алексей Петров. Галеви твърдят, че депутатът от БСП Татяна Дончева и вътрешнопартийното й лоби използват службите за политически цели, разбили са системата на МВР и се опитват да разбият и ДАНС.
"Нашият бизенс е напълно прозрачен. От пет години ни проверяват и нищо не откриват. Значи или са некадърни или нищо няма срещу нас", категорични бяха братя Галеви. /БЛИЦ