След тежка травма при падане и сериозни наранявания на 95-годишна възраст тази сутрин в Хирургията на МБАЛ -Хасково почина  почетният гражданин на Хасково ген. Владимир Янев. Генералът е паднал тежко у дома си преди три дни и е бил с няколко счупени ребра и гръдна травма, съобщиха от болничното заведение.
След месец ген. Янев щеше да навърши 96 години.

Той е  роден на 17 февруари 1921 година в Свиленград. В системата на МВР работи още от 9 септември 1944 г. Започва в родния си град, после в Хасково, в Девин, в Мадан, връща се отново в Хасково. Генералски пагон получава през 1975 година. 12 години е началник на окръжното управление на МВР в Хасково. В началото на 2009 г. издава книгата със спомени "От милиционер до генерал", съобщава haskovo.net.

Генерал Янев е единственият служител на МВР, награждаван с почетно звание на КГБ и НКВД, връчени му лично от Андропов и Шчелоков.
Пенсионира се през 1982 г. след 39 години служба в МВР.

През 2015 година той получи званието "почетен гражданин на Хасково". Тогава генералът написа в Почетната книга, че обича Хасково и затова е останал в града, въпреки, че е имал много предложения и възможности за работа и в други краища на страната.

Близките, приятелите и всички хасковлии могат да си вземат последно сбогом с генерала на 10-ти януари, вторник. Поклонението е от 12.30 часа в Обредния дом на гробищата на стария пловдивски път.

Поклон пред паметта му!