Затварянето на Симеоновския лифт е резултат от бездействието на кмета на Столична община.

Това заяви председателят на групата на ГЕРБ-СДС и заместник-председател на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев, съобщава БГНЕС.

Георгиев подчерта, че като кмет на София Васил Терзиев не е направил нищо.

Председателят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС уточни, че договорът за приватизация се сключва през 2007 г. и обвини в лъжа временния председател на СОС, който каза, че срокът бил изтекъл.

„Вярно е, че за "Продължаваме промяната" времето тече по-бързо. Проблемът е на първо място в бездействието, на второ място в незнанието“, каза той и добави, че София не може да има „Фейсбук“ кмет.

„Трябваше да прочетат договора, за да разберат как да защитят софиянци. По време на управлението на Фандъкова Симеоновският лифт работеше. Резултатът от това бездействие на кмета е затварянето на Симеоновския лифт“, отбеляза Георгиев.

По думите му за пръв път нямаме нито едно работещо съоръжение. „Намираме се в 17-тата година на договора“, обяви той и добави, че договорът е за срок от 25 години.

Георгиев призова общината да подхожда с повече критичност и мнителност когато получи хвърчаща бележка на английски език.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!