„Сега не е най-подходящият момент за приватизацията на ДКЦ-та. По време на криза не се продава, защото цените падат. Тази позиция ще отстоявам в ИБ на БСП”. Това заяви бизнесменът Георги Гергов, който е заместник-председател на Градския съвет на БСП – Пловдив.
Гергов припомни, че идеята за приватизация на ДКЦ-та в Пловдив е била на ГЕРБ и ВМРО, като целта е била да се осигурят повече средства за бюджета. Ако прибързаме, това обаче може да има неприятни последствия за една важна за всички пловдивчани област, смята Гергов. Според него бъдещето на Пловдив в голяма степен се определя от консолидирането на всички политически сили около единна политика за развитието на града. Бизнесменът не скри разочарованието си, че по критерия “инвестиционен климат” Пловдив не е в първата тройка в страната. Това е сериозен повод за размисъл както за предприемачите, така и за управляващите, подчерта той.

Гергов прогнозира, че световната икономическа криза ще се усети у нас в следващите три месеца, но е убеден в ефективността на правителствената антикризисна програма. Българският инвеститор има дух, е изводът на Гергов след старта на Международно финансово изложение “Банки, инвестиции, пари” вчера. Той обаче смята, че настоящата политика на банките, ориентирана към депозитите, създава трудности пред големия и средния бизнес. Провеждането на световния енергиен форум през април в Пловдив е сериозно предизвикателство, тъй като в това събитие участват хората, които управляват света, и като град трябва да отговорим на високите очаквания, каза още Гергов. Изборът на Международния панаир за място на форума доказва високите стандарти, които създаваме с екипа, акцентира Георги Гергов. Димана Тодорова, БЛИЦ