Поп иконата Георги Христов ще изнесе рецитал на 2 ноември и ще закрие вторият фестивал посветен на Емил Димитров "Златният Арлекин". 20 изпълнители ще се включат в конкурса за популярна българска песен, който ще се проведе тази събота и неделя.
В инициативата, посветена на именития плевенски певец Емил Димитров, са се включили имена като Румен Бояджиев, Александър Бразицов, Румен Николов, Орлин Горанов и плевенчаните Роберта, Максим Горанов и Христо Домусчиев, които влизат в състава на журито за конкурса. За второто издание на конкурса е подготвена фестивална песен, дело на композиторите Румен Бояджиев и Александър Бразицов по текст на Даниела Кузманова. Тя ще бъде изпълнена от Орлин Горанов, Мариана Попова, Влади Михайлов, Иван Лечев и Роберта.
Специално за фестивала е създаден и музикален сигнал от композитора Румен Бояджиев - син. Голямата награда в конкурса ще е 2 000 лева и статуетката “Златен Арлекин”.
Мястото, където ще се проведе мега събитието, е Драматичният театър "Иван Радоев", а входът за всички плевенчани ще е свободен. /Георги Стоянов, БЛИЦ