Всяка събота от 15 часа в ефира на TV2 новото публицистично предаване “Кой ти е виновен?” ще търси причините за безобразията, с които сме принудени да се сблъскваме във всекидневието. Като се започне от мръсните и кални улици и квартали, мине се през незаконното строителство и скритите данъци и се свърши с наглите шофьори и досадните политици.
“Кой ти е виновен?” не се занимава с това кой чиновник какво би могъл да свърши за поправянето на тези безобразия, а се опитва да разкрие как зрителите на предаването биха могли да направят живота си поне малко по-приятен. Все пак, ние самите си изхвърляме боклуците на тротоара, по който вървим, после паркираме върху него, за да не можем да минем пеша и накрая си избираме кмет, от който искаме да оправи и едното и другото.

Във всеки брой на предаването гостуват известни българи, които споделят своята лична и гражданска позиция относно дискутираните теми в предаването.

Водещ на предаването е 35-годишният Георги Милков, журналист с 15-годишна практика в един от най-популярните вестници в страната - “24 часа”. Името му нашумя най-много в годините на делото срещу българските медици в Либия, когато той посети Джамахирията поне 10 пъти по време на процеса и взе първото интервю със сина на либийския ръководител Муамар Кадафи – Сейф Ал Ислам.

Георги Милков е експерт по конфликтни зони. Бил е кореспондент на вестника в Ирак, по време на втората операция срещу режима Садам Хюсеин, а през 2001 година едва се измъкна от Афганистан, където го държаха за заложник недалеч от Кабул заедно с още двама български и десетина чужди репортери. /БЛИЦ