Заподозреният за убийството на 21-годишната студентка от Варна Радостина Евтимова Георги Цветанов остава в ареста. Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярката за неотклонение “задържане под стража” и не уважи искането на адвокатите му да бъде наложена по-лека мярка.

Според защитниците на единствения заподозрян за жестокото убийство решението на съда е незаконно, защото все още не са приключили експертизите. Съдебният състав обаче сметна, че събраните досега доказателства са категорични, че Георги Цветанов е бил в жилището на ул. “Мир”, където е убита Радостина на 6 март. По тялото й бяха открити 50 прорезни рани, част от тях нанесени след смъртта на младата жена.

Над 2000 студенти от 5-те висши учебни заведения във варна се включиха във възпоменателното шествие в памет на зверски убитата Радостина. Към тях се присъедниха и роднитите на жертвата, преподаватели от Икономическия университет и граждани. В шествието участваха и студенти от Бургас и Шумен.
Шествието тръгна в 10 часа от Икономическия университет и продължи до сградата на Съдебната палата, където със запалени свещи в ръце чакаха решението на съда.

“Надяваме се на справедлив процес. Настояваме за доживотна присъда за убиеца”, споделиха близките на Радостина Евтимова. Студентите пък бяха категорични, че ако Цветанов не получи присъда доживотен затвор без право на замяна, ще организират протести като масовите прояви в Гърция. Те поискаха и промени в Наказателния кодекс, с които да се премахне възможността за бърза процедура при дела като това на Георги Цветанов. Тази бърза процедура, която е изключително добра за леките престъпления е просто немислимо да се прилага при такива тежки престъпления. Немислимо е за умишлен убиец да се дава под минималната присъда, обясни представител на студентите./БЛИЦ