Вече повече от седмица няма никаква информация за това къде се намира българската ученичка Йелиз. 15-годишното момиче, което е от български произход, живее в Германия от 6-годишна заедно с родителите си и по-малкото си братче.

Както БЛИЦ писа, Майката на Йелиз Хасан се обърна със зов за помощ в социалната мрежа Фейсбук, а призивът й се споделя в различни групи.


По думите на жената, задграничният паспорт на момичето също липсва и тя се притеснява някой да не е отвлякъл рожбата й.

Йелиз имала приятел, по-голям от нея, с когото решила да избяга от къщи. Една нощ момичето издебнало майка си, докато спи и оставило бележка на масата в кухнята: "Майко, аз бягам с моята голяма любов, ще се женим. Не ме търсете." 

След това се изнизала през прозореца. 

С БЛИЦ се свърза бащата на момичето, който моли за помощ:

"Не се сме на себе си от ужас. Страхуваме се, че този мъж може да й е размътил главата. Звъни ми от от различни телефони и ни заплашва, псува. Подадохме сигнал на полицията в Германия, иззели са записи от охранителните камери, завардили са магистралите и спират всички коли с българска регистрация.

Страх ни е, че този мъж може да е тръгнал с дъщеря ни към България, моля ви, разпространете информацията за дъщеря ни", плаче отчаяният баща. 

"Моля да ми помогнете, ако някой я срещне или я види, моля да се обади на полицията или на мен. Тел.01736672604. Може да е тръгнала за България. Ние живеем в Германия. Моля ви, помогнете. Споделяйте статията, за да стигне до повече хора. Детето се казва Йелиз Хасан, на 15 години е”, пише и отчаяната майка Гюрхан. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ