Единствено ГЕРБ се опита да защити желанието на хората. На референдума те се произнесоха ясно. Само ние искахме да се промени Изборния кодекс. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Димитър Главчев от ГЕРБ.
„Не ви ли е ясно? На 26 март ние, политиците, отиваме отново да кандидатстваме за работа пред нашия работодател - българския избирател. И като на всяко кандидатстване, всеки си представя автобиографията. Ние обаче имаме какво да посочим в нея”, заяви Главчев.
 

„БСП няма с какво да се похвалят. При последното им управление фалира банка, спряха еврофондовете. Нашата програма е категорично изпълнима и реалистична”, посочи той.
 
„Нашият фокус и акцент е образованието. Образованието хора си намират по-лесно работа. Бизнесът не спира да повтаря, че няма квалифицирани кадри. Със сигурност не се отказваме от това, което сме свършили до момента и ще продължим да го развиваме. Нашата програма е отворена”, обясни Главчев.
 
„За разлика от нашите опоненти ние има с какво да се похвалим. Програмата на колегите от БСП може да се нарече "Хитър Петър" или "Барон Мюнхаузен", ако използваме по-европейско произведение”, каза още Главчев.