Има една голяма разлика между нас и БСП - ние смятаме, че политиците трябва да се съобразят с исканията на хората, а не да им налагат на избирателите нещо друго. Това коментира бившият зам.-председател на 43-тото Народно събрание Димитър Главчев.
Изказването му е по повод референдума, който не беше разгледат в парламента. Главчев напомни, че от ГЕРБ са настояли мандатът на Народното събрание да бъде удължен, за да се гласуват предложенията за въвеждането на мажоритарния вот, който беше поискат от избирателите.

Той коментира, че ГЕРБ искат да удовлетворят волята на хората, докато БСП казали, че още в началото на бъдещото Народно събрание ще внесат проект за смесена избирателна система.

"Видя се, че у другите политически сили няма никакво желание да се разглежда въпросът. 2,5 милиона избиратели са го поискали", каза Главчев. По думите му справедливо е политиците да се ангажират да приложат резултатите от референдума. Междувременно Димитър Главчев се надява на положителна предизборна кампания. Категоричен бе, че правителството на Борисов няма притеснения за резивията, която ще започне служебното правителството.