Шефът на политическата полиция на Костов - Атанас Атанасов се опитва да захапе кандидата за нов вътрешен министър Младен Маринов като питон, но напъните му приличат на селска пепелянка.

Нарицателният с прякора Гнома джобен политик е използвал социалните мрежи, за да напръска със зловонните си приказки Маринов, след като преди няколко години не успя да заеме поста му.

Коалиционните партньори ясно си спомнят как преди да бъде сглобено правителството ГЕРБ - РБ, Атанасов се пазареше като циганин на Женския пазар да стане МВР-шеф или алтернативно началник на ДАНС.

Борисов категорично го отряза. И Атанасов бе принуден да се задоволи с поста председател на Вътрешната комисия в Народното събрание.

Сега, когато Атанасов е извън властта, изглежда злобата го е погълнала напълно и типично по Ганьовски гледа да спъне Маринов по пътя към новото му предизвикателство.

Политическият полицай на Костов, обаче си мисли, че българското общество е загубило памет за злодеянията му.

Черната страница от биографията му, обаче няма как да остане скрита. 

През 1997 г. Атанасов става за кратко секретар на МВР, а малко след това оглавява Национална служба „Сигурност“. На този пост се замесва по-активно с политическия живот, като на 10 декември 1999 година предоставя на тогавашния министър-председател Иван Костов списък с 226 имена от доклад за корупция.

Впоследствие са уволнени десет министри, сред които Богомил Бонев, Марио Тагарински и Александър Божков.

На 5 ноември 2001 година доклада на Атанасов е цитиран в телевизионен предизборен дебат от кандидата за президент Петър Стоянов, което, според някои анализатори, става причина мнозина да оттеглят гласовете си в подкрепа на Петър Стоянов, както и загубата му на изборите.
 

Екзекуторът на синия президент Стоянов иска да вземе главата на Маринов. Само, че нито пепелянката може да стане питон, който да погълне слон, нито на мишката могат да израснат криле.

За разлика от Атанасов, който е отгледан от баща си Костов, Маринов е изкачил стръмната стълба на МВР сам.

Извървял е пътя от Охранителна полиция до професионалист №1 в системата.

Издържал е изпита за полицай с две счупени ръце. 

И докато Атанасов е стъкмявал компромати за колегите си и ги е поднасял на Костов заедно със сутрешното кафе, то Маринов е разкривал престъпления и е арестувал бандити. 

За Атанасов се е изговорило много.

Ще припомня само думите на бившия главен прокурор проф. Никола Филчев в едно от интервютата ми с него: 

"Атанасов пълзеше като червей, когато стана ясно, че ме е подслушвал. Той е влечуго, до което не искам да се докосна".

Аз няма какво да добавя към думите на професора!

Министерският пост на МВР в сегашната реалност е не горещ, а инфарктен. Маринов се е доказал в хиляди битки, остава му да спечели войната!

Ивайло КРАЧУНОВ