Ситуацията в Пловдив също е напрегната след обявяването на извънредното положение заради коронавируса. В града под тепетата хората се изплашиха и след новината, че възрастна жена е починала, като има съмнения, че е била заразена с COVID-19. Това не е потвърдено от властите.

84-годишна жена е починала в МБАЛ "Св. Мина", все още не се знае причината, но на пациентката не е взимана проба за китайския вирус. А от болницата алармираха втори ден, че нямат защитни облекла. Не са били с такива и при приема на въпросната жена.

Паника в Пловдив: Жената, със съмнение за коронавирус, почина!

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева се опитва да успокои медиците и хората. 

"Направили сме график за всички държавни и частни болници, отделени са легла. Включително имаме болници с отделни входове, които да приемат първите заболели", каза тя пред bTV.

Посочи, че евентуални пациенти с коронавирус ще бъдат настанявани в Инфекциозна и Окръжна болница, но и в частните лечебни заведения.

Каназирева потвърди, че след обявяване на извънредното положение към големите търговски обекти са се струпали много хора, затова се е наложила организация на пропуска в самите магазини.