Красимир Маринов, известен като Големия Маргин, е подал молба, в която иска да бъде пуснат в Барселона за 40 дни – от 10 февруари до 20 март, за да се лекува. Това съобщи шефът на Софийската градска прокуратура Николай Кокинов в интервю за „Новинар”. Делото е насрочено за 4 февруари в Софийски градски съд.
В молбата Големия Маргин изтъква влошеното си здраве. Той има забрана да напуска страната, тъй като е подсъдим по дело за организирана престъпна група. Заедно с малкия си брат Николай Маринов – Малкия Маргин и още четирима души Големия Маргин е на свобода под парична гаранция, защото в ареста получи тежки увреждания.
Той страдаше от дискова херния и се подмокряше. Красимир Маринов излезе от килията с мотив, че няма кой да сменя памперсите му, когато се изпуска. На делото все още не е даден ход от три години насам, тъй като все някой от престъпната група е тежко болен. При миналото съдебно заседание адвокатът на подсъдимия Иво Карагеоргиев предаде на съда медицинско, че неговият подзащитен е претърпял операция и му е поставен байпас. Делото бе отложено за 27 март.
Депутатите могат да разрешат въпроса с подобни дела и да ни улеснят само за 15 минути, каза прокурор Кокинов. Той предлага в Наказателно–процесуалния кодекс да бъде гласувана поправка, която ще позволи делата да се гледат дори когато подсъдимият е тежко болен. В този случай на делото ще се явят адвокатите му, каза Кокинов.
Магистратът вижда в тази поправка единственото възможно решение процесът срещу Маргините да се състои. Той прикани депутатите да помогнат на магистратите да си свършат работата, защото те задават правилата. /БЛИЦ