Грандиозен скандал между хотелиер и Искра Павлова - собственичка на галерия ”Витра” във Варна избухна в Созопол преди няколко дни, предаде кореспондентът на БЛИЦ. Галеристката и съпругът й Веселин Павлов се настанили в хотел “Амон Ра” в древния град в последния ден от празниците на изкуствата “Аполония”. Но вместо да разпуснат след съприкосновение с изкуството, те били стресирани от… двама голи мъже в хотелската им стая.
Искра и Веселин Павлови са изпратили жалба до кмета на Созопол, Комисията за защита на потребителите и данъчната служба в крайморското градче, оплаквайки се от скандално отношение в местия хотел"Амон РА". Потърпевшите разказаха пред кореспондента на БЛИЦ, че наред с грубото отношение на персонала на хотела, не са им издали и документ за заплатената от тях нощувка. Капак на всичко сложили полицаите, които посъветвали гостите на града да не си търсят правата.
Предоставяме текста на жалбата:


До
Кмета на град Созопол
Копие: Комисия за защита на потребителите
Копие: Данъчна служба Созопол

Ж А Л Б А

От сем. Искра и Веселин Павлови, гр.Варна, ул. Ген. Столетов - 90

Господин Кмете,

На 06.09.2008 г., след предварителна резервация, в 20,30 часа, се настанихме в хотел "Амон Ра", ул. "Одеса" - 28, Созопол. Администраторката Калина ни настани в стая 102, с уговорката, че ще бъдем преместени в стая 107 за втората нощувка. За двете нощувки предплатихме сумата 132.20 лева, без да ни бъде издадена касова бележка, или фактура.
Излязохме за концерта на Хилда Казасян и вечеряхме по-късно. Върнахме се в хотела в 0.20 часа и се оказа, че ключът от нашата стая, който бяхме оставили на рецепцията при излизането си, е изчезнал. След половинчасово суетене, изнервяне и дори обвинения, че сме задържали ключа в себе си, двамата млади господа, които ни обслужваха, проявиха признаци на грубост. Решихме да проверим какво е положението в 102-ра стая и дали "случайно" не сме забравили ключа там.
Каква беше изненадата ни, когато заварихме вратата отключена, а в нашето легло дълбоко спяха двама голи мъже. При вдигнатия шум те много бързо се облякоха и избягаха от хотела без никой да ги спре и попита кои са и какво правят в чужда стая. Видимо бяха добре познати на хотелския персонал.
Проблемът с нашето преспиване при тази очевидно скандална ситуация застрашаваше да остане неразрешен, тъй като ни казаха, че нямат друга свободна стая, в която да ни преместят. За съдействие позвънихме на полицията. Към 01.20 часа пристигна полицейска кола с регистрационен номер А 78 42 КК с двама униформени и един цивилен полицай. Цивилният и единият униформен отказаха да се представят. Третият назова себе си Хаджиев.
Полицията зае страната на персонала и бяхме убеждавани да не търсим правата си.
След продължително настояване да ни бъде намерена стая, в която да нощуваме, бяхме
закарани с багажа си до един много отдалечен хотел "Аполонис".
На другата сутрин се обадихме в хотел "Амон Ра" и поискахме транспорт, който да ни върне обратно и да бъдем настанени в предплатената от нас стая 107. Отказаха ни транспорт, прием в хотела и среща с представител на управата му. От хотел "Аполонис" ни осигуриха обратен транспорт.
Администраторката Калина от хотел "Амон Ра" категорично отказа да ни приеме в хотела, върна ни парите за едната нощувка и отказа да ни издаде платежен документ за първата, която бяхме платили.
На нашето предупреждение, че ще подадем жалби, ни беше отговорено с нагло безразличие.
Довеждаме този случай до знанието Ви и настояваме за Вашето съдействие виновните за него да понесат съответните санкции.
Считаме, че е недостойно такива неща да се случват в един от най-красивите български градове на гостите на фестивала на изкуствата "Аполония".
Приложение: Копие от карта за настаняване в хотела.

С уважение,
Искра и Веселин Павлови Созопол, 08.09.2008 г.

/Марина Шиварова, БЛИЦ