Министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов дадоха изявления след извънредното правителствено заседание, проведено чрез видеоконферентна връзка.

Беше обсъден Проект на Решение за одобряване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавните резерви и военновременните запаси.

В извънредното правителствено заседание участваше и премиерът Бойко Борисов. 

"Винаги сме поддържали добри контакти с хора, които искат да поддържат бизнес средата. Дори да е било свързано с намаление на ДДС – аз не го подкрепям и продължавам да имам резерви", заяви Горанов. 

"Опит за внушение, че един или друг политик се е месил в бизнес отношения с партньорите на Божков в бизнеса му или други договорни партньори от медии, е опит за пренасяне на вина към правителството за действия и бездействия от страна на организаторите на хазартни игри", каза още той.

"Изводът е, че позицията на Божков цели дискредитиране на представители на правителството в това число и на премиера Борисов", заяви министърът. 

По думи на Горанов "бизнес отношенията между Васил Божков и Кирил Домусчиев са си само тяхна тема".

"Опитът на Божков, който за жалост е изпаднал в неприятната ситуация да дава отчет на държавното обвинение, не са проблем и тема на правителството. През всички години, когато Божков е бил и продължава да е част от бизнеса на България, не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган", каза още той.

"Мисля коментарите по тази тема да спрат до тук. Фактическата истина ще бъде разкрита в хода на досъдебното производство – кой крив, кой прав, ще разберем", заключи Горанов.