Информационна агенция БЛИЦ изпрати 2019 г. и посрещна 2020 г. отново на върха в класацията на най-посещаваните и най-четените български сайтове. Това сочат актуалните данни на Gemius. 

Ето топ 10 на сайтовете през седмицата на светлия коледен празник Рождество Христово 23 - 29 декември 2019 г.

Данните са достатъчно красноречиви и не се нуждаят от обширен коментар. БЛИЦ изпреварва втория в класацията с над четвърт милион реални посетители, с повече от 14 милиона разгледани страници, с над 3 милиона посещения и почти 6% интернет обхват. 

Тези данни всъщност са свидетелство и за огромната читателска аудитория на БЛИЦ от всички възрасти, социални групи, професии, студенти, учащи се, пенсионери, жени и мъже, девойки и младежи - стотици хиляди!

Трябва да уточним още, че реално читателите на БЛИЦ са с почти 1/4 повече, защото Gemius измерва само трафика от България, а интересът на сънародниците ни в чужбина към БЛИЦ е наистина впечатляващ. 

А това е Топ 10 на сайтовете у нас в новогодишната седмица 30 декември - 5 януари: 
 

И резултатите от новогодишната седмица показват челната позиция на БЛИЦ не само по основните показатели като прегледани страници, посещения, реални посетители, но и по редица други ключови критерии и съотношения - например реални посетители/прегледани страници. 

В БЛИЦ един уникален посетител е преглеждал поне 18 страници средно през новогодишната седмица. Т.е. всеки посетител е откривал в БЛИЦ много и разнообразни актуални новини и интересни четива.

Докато при останалите сайтове в Топ 10, с 1-2 изключения, картината е точно обратната - сравнително много реални посетители, но доста малко прегледани страници. Което сочи, че голяма част от посетители са влезли само по един-два пъти и са разгледали по 1-2 страници. 

На върха! Сайтът на БЛИЦ е най-големият в България и през ноември и през есента

Данните от празничните седмици не се различават съществено от делничните Ето извадка за топ 10 на българските сайтове през първите 3 седмици на декември. Подобни на тях са и есенните извадки за септември, октомври и ноември.  


Седмицата от 2 до 8 декември
Седмицата от 9 до 15 декември Седмицата от 16 до 22 декември