От Градски транспорт направиха проверка по сигнал на Агенция БЛИЦ за разлепените лепенки призоваващи за бойкот на новите цени на билетите. "Да, в действителност е имало подобно нещо, но става дума само за 4-5 лепенки, които чистачките веднага са премахнали. Жалко, че нямам образец на тези лепенки", съжали Асен Добранов, изпълнителен директор на Градски транспорт. "Ще сезираме общината за тези нарушения, те сe противопоставят на законодателството", заяви специално за Агенция БЛИЦ ръководителят на столичния транспорт.
От "Столична община" ще решат дали да заведат дело срещу афиширалата се организация, която е залепила лепенките за бойкот.
От Градски транспорт веднага премахнаха лепенките, които "Федерацията на анархистите в България" залепи за да подкани гражданите да бойкотират новите цени на билетите в столицата. "От вас научихме за тази акция, в момента проверяваме каква е ситуацията", заяви специално за Агенция БЛИЦ Асен Добранов, изпълнителен директор на "Градски транспорт".
"Тази акция не се породи случайно, правим я в знак на протест срещу увеличаването на цените на билетите. Въпреки, че са ги махнали, ние ще продължим да лепим нови стикери, подготвили сме много такива", заяви за Агенция БЛИЦ представител на "Федерацията на анархистите в България", който се представи като Тодор, но не пожела да си каже фамилията.

Както единствена Агенция БЛИЦ вчера писа:
Лепенки, с които се призовава за бойкот на новите цени на билетите са разлепени в няколко от столичните рейсове, видя репортер на Агенция БЛИЦ. Материалите са подписани от "Федерацията на анархистите в България" и са залепени от вътрешната страна на прозорците, така че гражданите да могат да ги четат.
На единия вид лепенки е нарисуван героят от поредицата "Междузвездни войни" Дарт Вейдър, като на черната маска на главата му е сложен знакът на "Градски транспорт". Отдолу с главни букви е написано "БОЙКО" и е добавено Т, за да се покаже, че се бойкотират новите цени на билетите.
В другата лепенка е нарисуван пробит железен лев, като е написано "АЗ НЯМА ДА ДУПЧА ПАРИТЕ СИ". Призивите са поставени вероятно тайно през деня, като са залепени в средната част на превозното средство, за да могат максимален брой хора да прочетат текста.
Софиянци с усмивка приемат призива на анархистите.
Милан Николов /БЛИЦ