Потъналият внезапно в началото на март "Градски вестник" скоро ще се появи отново по спирки, магазини и кръстовища. Новината потвърди пред БЛИЦ главната редакторка Димитрана Александрова, която се бе заканила да намери нов инвеститор за безплатното издание още в деня на спирането му.
Точно преди месец досегашните издатели от "Икономедиа" по време на служебен обяд снесли на Александрова неприятната вест, че се отказват от проекта, а няколко часа по-късно, след предаването на броя, и подчинените й били уведомени да депозират предизвестия за напускане до 5 март. Всички били изненадани, защото заявката при стартирането на вестника на 10 ноември 2008 е била за хоризонт най-малко 2 години и тираж 100 000 броя.
В медиите се появиха информации за състоянието на финансовия бизнес на издателя Иво Прокопиев, които обясняват донякъде свиването на вестниците му. За фирмата "Алфа финанс", в която той е основен акционер, се твърди, че практически е фалирала, като активите й са паднали под 100 млн. евро от 210 млн. преди година и половина. Самият Прокопиев бил длъжник с огромни суми на няколко банки и само за да погасява лихвите му били нужни 10 млн. евро.
Димитрана Александрова не разкрива засега кои са новите финансови благодетели на безплатното издание.  Издател на "Градски вестник" ще бъде тя, като притежател на марката. От 24 март е активен сайтът gradski.bg, книжният вариант ще тръгне по-късно. След триседмична почивка целият екип е на линия. Столичани няма да останат неосведомени в настъпващите бурни предизборни месеци. /БЛИЦ