Доц. Станислав Христов е близък със Стойчо Раданов, шефът на "Съдебна медицина" има интерес да манипулира общественото мнение. Това заяви съдебният експерт доц. Мария Грозева по Нова телевизия. Тя беше посочена от доц. Христов като една от вероятните причина за самоубийството на проф. Раданов.
Шефът на съдебна медицина Станислав Христов заяви преди няколко дни, че една от вероятните причини  за самоубийството на проф. Раданов е да защити семейството си от претенции, които могат да бъдат предявени към него. Той посочи, че Мария Грозева е завела дело срещу проф. Раданов с иск за 50 хил.лева.
В своя защита Мария Грозева заяви, че е завела дело, тъй като е била обидена и наклеветена, че е изготвила фалшива експертиза по делото за костните експлантации, което по думите й не е вярно. Доц. Христов беше обвиняем по това дело, а те са близки с проф. Раданов, той го направи доцент, каза Грозева. Тя припомни, че от тогава са започнали атаките срещу нея, което е опит да се дискредитира името й и качествата й като експерт с цел да се защити доц. Христов.
Проф. Раданов цял живот е служил на правосъдието и няма основания да не вярва на съдебната система. Това, че съм завела дело срещу него, не би трябвало да го притеснява, ако е бил убеден в правото си, каза още доц. Грозева.
Относно спора с  Раданов по случая "Белнейски", който твърдеше, че момичетата са загинали след катастрофа, Грозева заяви, че при направената експертиза тази версия не е изключена. Съдебният експерт обясни, че в документа е било записано, че  е "имало въздействие от удари, притискане в твърди и тъпи предмети". В експертизата не е посочена думата "катастрофа", тъй като не са били изследвани дрехите, което в такъв случай било задължително. Поради тази причина никой не може да се произнесе така категорично, каза още Грозева. Тя заяви, че проф. Раданов е имал възрастови промени и затова е отказала да работи повече с него при втората експертиза.
доц. Грозева посочи още, че 40% от всички самоубийци са на възраст от 70 г.до 80 г., в която група попада и проф. Раданов.  Недопустимо е на огледа на произшествието да няма съдебен лекар, каза още съдебният експерт. /БЛИЦ