Възмутени жители на монтанското село Якимово споделиха снимки от изхвърлените на боклука дарения в приюта на отец Иван, намиращ се в близост до тях. „Това е поредното безобразие. Това не е сметище!


Това е сборният пункт, където Отец Иван от Нови хан събира помощи за бедстващите деца и семейства. Снимките са от село Якимово, където той пребивава. Давайте още помощи на малцинствата, а те се подиграват с отделените средства от нас бедните българи!!!!Моля споделете да се види от повече хора!!!!“- публикуваха в социалните мрежи, пише medianews.bg

Целогодишно в социалните мрежи се постват призиви за помощ и подкрепа на усилията на отец Иван да се грижи за несретниците в Нови хан и в монтанското село Якимово, където са обособени приютите му. И добродетелният християнин българин изпраща – храни, дрехи, финансови средства.

От снимковия материал е видно, че много хора са се отзовали на призива за християнско милосърдие, но повечето от вещите са оставени на сметището. В социалните мрежи, обаче, има и такива коментари, които защитават отец Иван.

“Ами, да - разбира се! Триста хиляди пъти отец Иван каза и призова: "Не ни пращайте дрехи, затрупани сме и няма къде да ги складираме, мухлясват! Трябват ни храна, препарати, посуда, лекарства, и пари за ток и дърва."

Обаче кой да го чуе? Бай го Ганьо пари не дава - трябват си му и на него. Нито пък храна и подобни. Най-лесното е да се дарява нещо, което ти е абсолютно непотребно.

И вместо да изхвърли старите си парцали в кофите, ги праща на отеца и така вече счита сам себе си за дарител от нивото най-малко на Христо и Евлоги Георгиеви.

И сега ето - отецът е виновен, а хората му - неблагодарни...” цитирам познат, който съвсем точно го казва!!! Лично на мен ръцете са ми целували, буквално, всеки път, когато занеса нещица, дори преди около половин година занесохме половината гардероб на баба с чаршафи, одеяла, кърпи, малко посуда...бяха благодарни като видяха, че са съвсем годни за ползване", пише възмутена потребителка.