Едно гръцко име – Такис, фигурира на върха на пирамидата на българската мафия, пише солунският в. “Македония”, цитиран от “24 часа”.
Според прокуратурата той бил тарторът на трафика на кокаин от Латинска Америка за България, обяснява вестникът, представяйки го като 34-годишен български гражданин с псевдоним Лудия. Според автора на материала местонахождението му е неизвестно, макар че има няколко предположения къде може да се подвизава той.
Любопитно е, че българската прокуратура го дири по европейска заповед за арест с обвинение в кражба, а не за наркотрафик.
34-годишният мафиот изчезнал, а според прокуратурата първоначално е избягал в Гърция, но в последно време имат данни, че пребивава в латиноамериканска страна. Бягството му е ключово доказателство, че е замесен с мафията, защото той се опасява да не бъде осъден за трафик на наркотици, подчертава авторът. Според описанията на хора, запознати с подземния свят в София, Таки пътувал в България с бронирани автомобили и войските си от “горили”, за да се предпази, а фирмите, които има като “витрина”, се занимават с частните паркинги. Слави се като един от най-жестоките престъпници, който не допуска никаква конкуренция в сферата на търговията с кокаин. “Когато разбере за някого, който разпространява кокаин, изпраща мутри, които режат носове и уши за наказание”, пише авторът и добавя, че в България има няколко такива случая. /БЛИЦ