Попълнете търсена ключова дума или фраза

Гръцките фермери пускат ТИР-ове за час

https://blitz.bg/obshtestvo/grtskite-fermeri-puskat-tir-ove-za-chas_news68656.html Blitz.bg София, България 22 Ян. 2010, 11:33 141 прочита 0 коментара
Контролнопропускателният пункт Промахон на границата с България днес ще бъде отворен за един час и през него ще бъдат пропускани само ТИР-ове с лесноразвалящи се продукти, както и леки автомобили, предаде гръцката агенция АНА-МПА. Решението за временното отваряне на пункта е било взето на съвещание на стачкуващите фермери от областта Серес, които пети ден са блокирали с трактори гръцко-българската граница.
Засега не се съобщава кога точно ТИР-овете ще могат да преминават през пункта.<br /> <br /> В същото време стана ясно, че националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) трябва да засили ветеринарния контрол на граничните пунктове с Гърция заради опасността от изтичане на срока на годност на някои хранителни продукти. Това е било решено на заседанието на Кризисния щаб, който беше сформиран по разпореждане на премиера Бойко Борисов за оценка на загубите от блокираната граница с Гърция, съобщиха от Министерство на земеделието и храните.<br /> <br /> Гръцките фрмери искат среща с аграрния министър Катерина Бадзели, а също и незабавно да бъдат изпълнени институционалните, а след това и финансовите им искания.<br /> <br /> Днес националната магистрала между Серес и Солун ще бъде затворена от 11.00 ч. до 13.00 ч. След това тя ще бъде отворена за два часа, а после ще остане затворена от 15.00 ч. до 18.00 ч.<br /> <br /> Отворен засега е старият път между Серес и Кавала, а затворена е автомагистралата Егнатия в този район.<br /> <br /> Земеделските производители ще решат какви ще бъдат по-нататъшните им действия, след като премиерът Георгиос Папандреу се проезнесе по техните искания.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам