Дъщеричката на Николай Бареков, която се роди в края на миналата година, също има антитела срещу коронавирус. 

Това разкрива самият той на профила си във Фейсбук и обяснява, че това всъщност е нещо съвсем нормално.

На подобно мнение са и лекарите, които твърдят, че бебето не се разболява в утробата на майката, но ако тя е преболедувала ковид, то може да се роди с антитела. 

Повод за поста на Бареков във Фейсбус бе новината за бебе в Пазарджик, което се родило с антитела и твърденията, че това е изключително рядък случай и имало само още един такъв в Сингапур.

Ето какво пише журналистът и бившият евродепутат:

"Сега ви показвам антителата на нашето бебе Мария Барекова, която се роди на 1 декември миналата година в болница Токуда в София.

Както се вижда и тя се роди с антитела, благодарение на майка си Мария и то повече от месец по-рано преди случая в Пазарджик. И жена ми, както родилката от Пазарджик, изкара COVID по време на бременността - в 6 -и месец през октомври.

Имам ли претенции нашата дъщеричка да държи и тя националния рекорд? Не, нямам. Просто искам медиите да спрат да лъжат и да преувеличават. Да се роди бебе с антитела, след като майка му е изкарала вируса с бременността, не е новина, камо ли “световна”, а нещо нормално.

Естествено е. Такава ни е природата, природата на човека. Повдигнах тази тема, за да се види с факти колко преувеличават, истеризират и фейкват медиите в случая с новия вирус. Като баща на пет деца искам обществото ни да бъде информирано по тази тема, а не лъгано и плашено с неясна цел. Особено толкова елементарно."

Изображението може да съдържа: текст, който гласи 'A1 BG 3G 12:09 resulis.cibademcitycinic.bg--Private ACIBADEM CITYCLINIC TOKUDA HOSPITAL 93% Home Info Online reservation mapиR 6apeKoBa Log off 6bлrapcKи Test/analyte Antibodies against COVID- 19, chemiluminescent method Analyte Antibodies against COVID- 19, chemiluminescent method Result Units 5.87 LL SICO UL 0 Pato H Analyte Antibodies against COVID- 19, chemiluminescent method-text Result Reactive Top'