Шефът на кабинета на бившия вътрешен министър Румен Петков - Александър Петров, е извикан в ДАНС тази сутрин, съобщи за АСН информиран източник.
Той се е явил по същата схема, както и Златимир Иванов-Баретата и Николай Маринов-Малкия Маргин.
Александър Петров се смяташе за най-довереният човек на Румен Петков на "Шести септември".

Той е зам.-председател на ЦИК и член на комисията по хазарта. В последното си качество през декември 2006 г. той бе разследван за престъпления по служба, тъй като държавният орган издаде лиценз на турския бизнесмен Суди Озкан, срещу когото се водеше разследване за пране на пари и въпреки отрицателното становище на службите.
Тогава Петров излез в отпуск по приключване на разследването, но до дело не се стигна. Александър Петров се споменава и в записан разговор между бившия дипломат и член на кръга "Монтерей" Виктор Вълков с висша митничарка, като "шефа на кабинета на Запалката". Именно от този разговор става ясно, че бившият министър Румен Петков е наричан по този начин в "Монтерей".
Бившият директор на ГДБОП Ваньо Танов каза пред вътрешната парламентарна комисия, че разработките на спецслужбите са отивали първо при началника на кабинета на министъра и "оттук нататък се правеше преценка кое да се заведе и кое да не се заведе". /Стандарт