Има конкретни данни за това, че в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" е било извършвано незаконно подслушване на хора, а имена на политици и бизнесмени са били вкарвани в разработки, без да е имало мотиви за това, съобщи в интервю за Дарик радио бившият главен секретар на МВР Валентин Петров. Той допълни, че определени кръгове в БСП имат интерес да разсипят и МВР, и ДАНС.
Според бившия главен секретар на МВР сценаристите и изпълнителите на скандалите в МВР и ДАНС са едни и същи, а заместник-директорът на Държавната агенция за национална сигурност Иван Драшков е станал жертва на интриги в БСП и в ДАНС. „И в двата случая и сценаристите, и изпълнителите, са едни и същи. Определени кръгове имат интерес и МВР да бъде разсипано, и ДАНС да не работи, както трябва. Зад тези скандали стоят кръгове от БСП и кръгове, които защитават определи политически и икономически интереси”, коментира Валентин Петров.
Той съобщи още, че има конкретни данни, че в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" е извършвано незаконно подслушване като служители на ГДБОП са включвали телефони на хора към СРС-та с други имена. Петров обвини бившия директор на ГДБОП Ваньо Танов в неправомерно събиране на данни и материали, които е трябвало да се използват за политически интриги и компромати срещу определени хора.
„Незаконно са подслушвани хора, а телефони на други са включвани като СРС-та под други имена. Безспорно е, че в оперативни разработки са включвани бизнесмени, политици, без да има основание за това", категоричен беше Валентин Петров.
Според него ДАНС е била създадена по неправилен начин и че агенцията се занимава с неща, които не са свързани със законовите и функции. Бившият главен секретар смята още, че законът за ДАНС е създаден от хора, които не са експерти в сигурността. /БЛИЦ