МВР трябва да разследва и версията не само за полицаи, но и за политици, замесени в бандите за отвличания. Тази позиция изрази бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев по бТВ тази сутрин. Той добави, че имал информация за поне три случая на похитени бизнесмени, които не били известни в публичното пространство, завършили без смъртни случаи.
Според Стойчев лансирането на версията, че само полицаи са замесени в бандите за отвличания е удобна някому. Той допусна, че има и замесени политици. Кой кове законите и колко случайни хора попаднаха в политиката, кой ли не стана вътрешен министър и от ефрейтор генерал, коментира той. Всеки случаен човек може да влезе в парламента покрай партиите, а и законите които правят са като мрежи, през които престъпниците леко се промушват, каза още бившият шеф на антимафиотите. По думите му прокуратурата, комисията “Кушлев” и службите много добре знаят кои са тези политици. Много лъскави станаха някои хора, пътуват все по едни и същи дестинации, които са офшорни зони, каза още Тихомир Стойчев.

Отвличанията на бизнесмени за пари в последните години стана професия. Нито едно отвличане не е разкрито, каза о.з. полковник Иван Бояджиев, съветник по сигурността в Столична община пред бТВ. В момента България е като Чикаго от 1924 година, МВР не е на мястото си. В началото на прехода имаше списъци с поръчкови убийства, сега се правят списъци за отвличания. Киров го пуснаха, да се готви следващият, заяви Бояджиев. Той добави, че тези престъпления са се увеличили 4-5 пъти. Според него не е изключено и някои партии да са замесени в отвличанията.

Според криминалния психолог Росен Йорданов полицията има пръст в това, че бизнесменът Киро Киров е жив, след като бе освободен от похитителите си след плащане на откуп. /БЛИЦ