Съдебен процес срещу трима обвиняеми, а не срещу двама, както е в България, започва във Франция по случая „Борилски”, това заяви в специално интервю за предаването „Пропаганда” на Дарик адвокат Ерик Морейн. Той защитава майката на убития през 2000 година в Париж български студент Мартин Борилски.
Подведен под съдебна отговорност за съучастие в убийство е Веселин Димитров. С неговия паспорт веднага след драмата един от двамата обвинени в убийството на Борилски Стоян Стоичков успява да избяга от Франция.
Това пореден път доказва независимостта между двете съдебни процедури в България и Франция. Може би българските съдебни органи смятат, че това, че Димитров е снабдил с фалшив паспорт Стоичков не е съучастничество, казва още адвокат Морейн.
За жестокото убийство на Мартин Борилски у нас има двама обвинени – Горги Желязков и Стоян Стоичков. На 21 януари съдът във Велико Търново оправда на втора инстанция двамата подсъдими, което предизвика острото недоволство на посланика на Франция у нас Етиен дьо Понсен. /БЛИЦ