СПА ритуали практикувани в Индия повече от 2000 години, ще се демонстрират 3 дни в Пловдив. Единят от тях е известен като Аюрведа широдара, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в Пловдив. Екзотичната процедура се състои от релаксиращ масаж и завършва с изливането на затоплена смес от етерични масла върху «третото око» (средата на челото) на бавна струя. Широдара осигурява пълен релакс и активизиране на умствената енергия, подходящ е за хора с натоварено ежедневие и натрупан стрес.
Под тепетата ще бъдат показани най-новите методи за тонизиране, за корекция на фигурата, за освежаване на лицето, за премахване на целулита. Освен модерна апаратура, посетителите ще бъдат убедени как могат да се разкрасят и релаксират с шоколад, захар, кафе, папая, кислород, витамини, хайвер, стволови клетки, колаген.
Менюто от процедури за релаксация и разкрасяване ще се представят за пръв път на Специализирана изложба за СПА и Уелнес туризъм, която ще се проведе от 22 до 25 октомври в Международния пловдивски панаир. По същото време там ще се състои и международна изложба за медицина, стаматология, фармация и балнеология МЕДИКУС ,ДЕНТО, ГАЛЕНИЯ".
Новият модул, който е част от съпътстващата програма на изложбата, разкрива богатството на концепцията СПА и Уелнес. Тя е насочена към самочувствието, удоволствието, доброто физическо и психическо състояние, комбинира модерни технологии и уреди, традиционни методи, природни продукти, храни и напитки.Чрез серията от семинари искаме да покажем как науката и технологиите идват на помощ на СПА и Уелнес, каква е бизнес формулата на тяхната магия, какви професионални знания и умения са необходими за реализиране на идеите и за създаването на тази нова култура, обясни Маргарита Ралчева. Тя е председател на изпитната комисия за майсторски свидетелства по козметика и масаж към Регионалната занаятчийска камара в Пловдив и ще бъде лектор на семинарите. Организатори на новия модул в изложбата са «Енигма БГ» и Международен панаир Пловдив. Семинарите са отворени не само за специалисти, а и за всички, които се интересуват от СПА и Уелнес. /Мария Друмева, БЛИЦ