Ако често не можете да си намерите ключовете, защото стаята ви е разхвърляна, обичате да мързелувате и ругаете - това са признаци за по-висок интелект, категорични са учените. "Разхвърляната среда изглежда вдъхновява откъсването от правилата, което може да доведе до интересни прозрения", казва психоложката Катлин Вос, цитирана от vesti.bg.
Околният хаос всъщност помага за оформяне на приоритетите. Ако ключовете се окажат затрупани под пощата, е крайно време да си проверите сметките. Ако паспортът е под купчина дрехи, значи отдавна не сте прали и трябва да го направите.

Трудното ставане сутрин не е признак само за лоша дисциплина и мързел.

Когато човек натиска бутона за доспиване на будилника, се вслушва в езика на тялото. Затова според психолозите поспаланковците са по-интуитивни, креативни и умни.

Използването на нецензурен език – или казано иначе, псуване – често се разглежда като признак за елементарен речник, но изследваня показват, че псуването всъщност е признак за по-интелигентна употреба на езика.

Хората избират да псуват в различни контексти и за различни цели – за лингвистичен ефект, за да предадат емоция, за да развеселят някого или може би просто, за да бъдат умишлено гадни.