Когато 26-годишният пловдивчанин Иван Иванов разбрал, че е загубил портфейла си, въобще не предполагал, че историята ще има позитивна развръзка. Но се оказало, че служителите на реда от град Чепеларе ще му изпратят чрез куриерска пратка ценната вещ, в която младежът съхранявал пари, лични документи и банкови карти, пише "Марица".

Случката се разиграла в неделя, когато Иван и негови приятели посетили Смолянско, за да карат ски по заснежените склонове на Мечи чал. На връщане решили да се отбият в един от хранителните магазини в градчето, за да се подкрепят след уморителния спортен ден в планината. 

„Спряхме до бакалията и напазарувахме, преди да отпътуваме за Пловдив. Тъкмо си тръгвахме, когато много ми се прияде пушен свински бут. Помолих продавачката да ми отреже едно много тънко парче, струваше около 1.50 лв. Платих го, пожелах лека вечер на жената и после си заминахме“, разказа Иванов. 

За липсата на портфейла той разбрал чак когато пристигнали в "Кючук Париж" и започнали да разтоварват автомобила. Младежите претърсили всичко, но нямало и следа от портмонето. Тогава Иван осъзнал, че най-вероятно го е забравил в магазина, докато е плащал за месото. 


„Помислих си - свършено е. Загубих всичките документи, карти и пари. Натъжих се и потънах в размисъл. Тогава ми се обадиха роднини - казаха ми, че продавачката в магазина е предала портфейла на полицията, а служителите на местното районно са се свързали с тях. Малко по-късно се обадиха и на мен. Звъннаха от интересен мобилен номер, който завършваше с цифрите 166-112 и ми дадоха инструкции“, сподели Иванов. 

По думите му, служителите му обяснили, че могат да му пратят портфейла до Пловдив по куриерска фирма, като в пратката ще приложат и съответните документи, които той да попълни и да им върне - отново чрез фирмата посредник. 

„Ето, има добри хора на този свят. Продавачката в магазина можеше да си премълчи всичко и да ми вземе парите, но вместо това тя се е свързала с властите. От полицията можеше да ме бавят дълго време и да ме разкарват обратно до планинското градче, но се разбрахме да ми пратят портфейла по куриер. Искам да благодаря на всички, които помогнаха тази неприятна случка да има позитивна развръзка“, каза Иванов.