Попълнете търсена ключова дума или фраза

Астроложката Оксана разкри какво ни чака в Годината на петела

https://blitz.bg/obshtestvo/intervyu/astrolozhkata-oksana-razkri-kakvo-ni-chaka-v-godinata-na-petela_news477552.html Blitz.bg София, България 08 Ян. 2017, 08:48 16122 прочита 0 коментара
Астроложката Оксана Хорват-Станчева с прогноза пред в. „Труд” за това каква ще бъде 2017-а за България, кога страната ни ще стане по-стабилно и с какво ще ни изненада Годината на петела
– Оксана, вече настъпи новата година. Каква ще бъде 2017-а за България според твоите прогнози?
– 2017 г. се очаква да бъде много противоречива. От една страна, в международен план се очертава за България да бъде успешна година и страната да намери своето място на международната сцена, но вътре в държавата нещата ще са много неспокойни и противоречиви – най-вече в политически аспект. Най-критичен е периодът, в който се очаква да бъдат изборите – през март или април, защото е неподходящ за вземане на правилни решения, а какво остава за съставяне на правителство. Тогава има ретроградни Венера и Меркурий; това са планети, които създават объркване в комуникацията и партньорствата, а за коалиция – абсурд, няма да могат да се договорят и дори да успеят, то няма да е трайно и задълго.


– А кога положението в страната ни ще стане по-стабилно, както в политически, така и в икономически план?
– През втората половина на 2018 г. се очаква отново да има промени и избори и евентуално тогава вече може да се създаде нещо по-стабилно в управлението. Обрати и объркване ще има и към края на 2017 г., която като цяло е доста хаотична година. В икономическо отношение обаче годината би трябвало да е доста по-стабилна и успешна до октомври, защото Юпитер – планетата на късмета – се намира във Везни; това е знакът, който управлява бизнеса и партньорствата. Хората, които се занимават с бизнес, е добре да вложат всичките си усилия в тяхната работа, защото годината е успешна за бизнес, както и за започване на бизнес начинания. Окончателното стабилизиране в страната обаче ще започне от края на 2023 г., тогава вероятно ще се създаде по-стабилна система с взаимен контрол на институциите.

– В световен план каква година ни чака? По-мирна и по-спокойна ли ще е?
– За съжаление няма да е по-мирна и спокойна, защото бежански кризи, напрежение между държавните политики и религиите ще продължава да има. Сатурн създава трудности и изпитания – кризите с бежанци започнаха още в края на 2015 г. и ще има такива до края на 2017 г., защото планетата продължава да е в Стрелец. В този период ще има моменти на напрежения и още терористични актове, като нещата тепърва предстои да ескалират. През 2018 г. се очаква да се намери трайно решение на тези проблеми, което ще стане с обединение на някакви големи сили, като НАТО, ЕС, или други организации и чак тогава може да има успокоение. Хубавото е, че в България ще бъде относително по-спокойно, отколкото навън.

– Това поне е добра новина. А ще има ли природни бедствия у нас през годината?
– Със сигурност ще има природни бедствия, може би наводнения и леки земетресения, но няма да е нещо сериозно.

– Според китайския хороскоп от края на януари започва Годината на петела, с какво ще е характерна тя?
– Това, което китайците казват за тази година, е, че ще е много активна. Петелът е амбициозен, конфликтен, взискателен и нетърпелив, затова е добре през годината да не поемаме неоправдани рискове и да не се хвърляме безразсъдно, без да сме изпипали детайлите. Трябва да се движим с малки стъпки и така постепенно ще успяваме да напреднем. През 2017 г. трябва да работим, да си поставяме цели и да ги преследваме. Ако само чакаме наготово,нищо няма да се получи. Това, което западната астрология казва, е, че тази година е на Юпитер и Везни, но китайската като че ли излезе по-атрактивна за хората заради различните животни и асоциациите, които събуждат.

– Какво трябва да правят хората през тази година, за да е успешна за тях, и какво да избягват?
– Важното е да сме готови за компромиси и да сме добронамерени към хората около нас. Малко трябва да ограничим егото си и да сме по-загрижени за общото дело. Например, ако работим във фирма, ще трябва да мислим и за благото на фирмата. Важно е да сме ориентирани към общото добруване, тогава ще постигнем повече успехи.

– А каква ще е 2017 г. в любовен аспект?
– Трябва и да обръщаме повече внимание на половинките си, защото годината, от една страна, е успешна за партньорства, но ако не се обръща достатъчно внимание на любимите хора, може да се появят други. (Смее се.) Тази година няма да е лесна за тези, които изневеряват, защото в началото на март и април скритите неща ще започнат да излизат наяве. Иначе годината е успешна в личен план за сключване на брак и раждане на деца, защото Юпитер подпомага партньорските отношения и създаването на семейства, а децата, които се раждат, ще имат късмет.

– За кои зодии тази година ще е най-щастлива в любовта?
– Като цяло за Везни ще е най-успешна, а от октомври нататък за Скорпиона. На Овена и Раците също ще им върви в любовта. Водолей и Близнаци също ще са облагодетелствани в това отношение.

– Сигурно често ти се обаждат хора, на които си правила хороскопи. Сподели някоя по-интересна история от практиката ти?
– Не е коректно да казвам имена, но преди време ми се обади една певица, на която бях предрекла, че й предстои много силна година за изява, в която ще има голямо признание и дори виждам червен килим пред нея. Тя сподели много развълнувана, че наистина направо пророчески съм й го казала, защото записала песен за холивудски филм и била поканена за премиерата му, където наистина минала по червен килим!

– Всички ли големи звезди имат необикновени хороскопи?
– Един човек може да има по хороскоп талант за гениален музикант, но ако не свири и не пее, няма как да стане. Може и да имаме страхотен хороскоп, но за да го реализираме максимално, трябва да сме активни и да работим. Като цяло, като гледаш хората, които са известни и доказали се, те наистина имат необикновени хороскопи и са се трудили да го осъществят.

– А политици идват ли при теб?
– И те са хора, идват! (Смее се.) Това, което ми прави впечатление при тези, на които съм правила хороскоп, е, че на политиците, които са качествени и като хора, като че ли им е по-трудно да пробият. Политиката се намира под знака на Водолей – тоест трябва да има човеколюбие, мисъл за добруването на хората, свобода, но и отговорност. Точно хора, които имат повече планети във Водолей в хороскопа си, по-трудно оцеляват в политическата среда, защото всичко е корумпирано, а чистата политика я няма.

– Напоследък се появиха много хора, които претендират, че са астролози. Как да познаем фалшивите сред тях?
– Като цяло, ако човек реши да се обърне към астролог, е добре да направи проучване за него, дали познава хора, на които е правил хороскоп, или да потърси дали е писал нещо този човек, дали е издавал книги… Истинският астролог трябва да има житейски опит и добро образование, защото астрологията е наука и трябва време да я овладееш. Има хора, които лесно се поддават на внушение, и недобросъвестен астролог може да им навреди повече, отколкото да им помогне. Преди години при мен дойде една майка, за да направя хороскоп на детето й. Хороскопът беше хубав, имаше само малко перипетии, но като цяло беше добър. Тя обаче беше ходила на друго място, където й казали, че детето има кратък живот и да му се радва колкото може, защото му остават най-много още 7 години. Тя и роднините й направо се бяха побъркали и с право, защото такова нещо не може да се казва, още повече че не беше и вярно! Такива астролози могат да навредят, затова като преподавам на моите ученици, често им повтарям, че трябва да сме много внимателни и дори един процент грешка не трябва да се допуска.

– На теб самата в кои конкретни случаи астрологията ти е била много полезна?
– Астрологията ми е полезна през цялото време, но не за да видя какво ме очаква всеки ден. Знам си хороскопа, кои са ми уязвимите места и трудните аспекти и съобразно с тях планирам някои неща. Величието на астрологията е, че нищо не е едно към едно и можем да отработим някое негативно събитие така, че да отговаря на планетната конфигурация. Много ситуации е имало, когато съм отработвала дадени аспекти. Виждала съм например за себе си едва ли не, че ще умра, и това ме накара да мина през изследвания, а после се оперирах и слава Богу, сега съм жива и здрава. Наскоро ми излезе един аспект – завършек на нещо; малко се поуплаших и затова точно за тогава планирах защита на дисертация и това наистина е завършек на дългогодишния ми труд. Дори при много тежки аспекти хора се справят и оцеляват – има начини да бъдат отработени и енергията да бъде канализирана в друга посока.

– Ти се занимаваш и с хюман дизайн, какво не достига на българите най-често, за да са реализирани и успешни?
– Според мен това, което липсва, е правилният фокус. В психологията има понятие – локус на контрола, относно това дали човек е отговорен за живота си, или винаги търси вината в някой друг, дали семейството, правителството, началника… Тук, в България масово се срещат хора, които все обвиняват някой друг, само не себе си. А фокусът трябва да е такъв – аз съм отговорен за живота и това, което мога да постигна и въпреки че родителите ми например не са ме осигурили, мога да постигна нещо в дадена област. Хората не трябва да завиждат на съседа, който има много пари, а да мислят как те самите да изкарат повече пари. Подобна поговорка „не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле“, не съм чувала нито в Германия, нито в Беларус. Фокусът към съседа не ни помага с нищо да напредваме в живота, а напротив.

– На теб с какво ти беше най-трудно да свикнеш в България, като дойде да живееш тук заедно с твоя съпруг – известният астролог Иван Станчев?
– В началото ми беше трудно, защото винаги съм водила много активен начин на живот, бях социално активна, а като дойдох тук, дори не говорех езика. Също така веднага забременях и ми беше много трудно да свикна с това безделие – чувствах се изгубена, нямах моите социални контакти и приятели. Да си майка е най-големият смисъл в живота на една жена, но на мен винаги ми е трябвала и лична реализация. В началото жълтите вестници тук също ме травмираха – идвайки от друга култура и среда аз бях абсолютно неподготвена за това.

– А какво ти харесва най-много у нас?
– Климатът ми харесва, храната ми харесва и реално погледнато, тук има доста свобода. Ако човек се абстрахира от този социален елемент, който е много разпространен тук – какво ще кажат другите, можеш да правиш много неща. Не е трудно да регистрираш фирма и да правиш бизнес в България, докато на Запад е по-тромаво и трябват повече ресурси. Тук има пространство човек да се реализира.

– Дъщеря ви с Иван – Анаис – с какво иска да се занимава, като порасне; проявява ли вече интерес към астрологията предвид факта, че е родена в такова семейство?
– Като всяко дете Анаис минава през различни етапи, но вече две-три години се е задържала на идеята да става психотерапевт. Иначе свири на пиано и на китара, рисува, развива се. Много прилича на баща си и дори има като неговото чувство за хумор. Няма как и астрологията да не я привлича и често си обяснява дадени неща с влиянието на планетите. Скоро ме развесели, когато направи коментар за един познат, който е много нерешителен, че сигурно има Луна в Риби и затова е такъв. (Смее се.)

– Според теб България наистина ли е специално място, със силна енергия?
– Мисля, че да. Въпреки, че аз не съм човек, който има някакви енергии или разбирам от това, но виждайки какви велики хора са живели тук и продължават да живеят, вярвам, че България е много специално място. Наистина има величие на тази територия, но това трябва да се култивира, а не да се потиска.

– Кой е човекът с най-необикновени способности, с когото си общувала в страната ни?
– Един такъв човек е Иван, въпреки че той е отричал това, но със сигурност е така. Идвали са хора при мен, чийто хороскоп е правил Иван, и аз не мога да разбера откъде е успявал да види такива неща, които ги няма на картата, но наистина са се сбъднали точно както ги е казал.

– А защо според теб такива хора феномени, като Ванга например, са по-уважавани в чужбина, отколкото тук? Дори сериал за нея направиха руснаци, а не българи.
– Има поговорка „никой не е пророк в родината си“; това, което си е наше, имаме склонност да го омаловажаваме, а като дойде нещо от чужбина, казваме „о, това е голяма работа“! Но това е така не само за България.

– Ти говориш за България като за своя родина. Получи ли най-накрая гражданство?
– Да, от две години имам гражданство!

– Родена си много близо до Чернобил. Каква е ситуацията в момента там и какви са отраженията след аварията?
– Аз съм живяла на 80 км от Чернобил. Половината хора са се изселили оттам и със сигурност има отражение от аварията, не че и тук няма, има, но като че ли вярването, че има отражение, допринася за повече поражения, отколкото ако не го знаем. Между това да си информиран и да си паникьосан има голяма разлика. По принцип стресът е най-сериозният фактор.

– Ти си споделяла, че вярваш, че животът не приключва на земята. Какво ти дава такава увереност?
– Вярвам в това, но чак да съм твърдо убедена – не. След като почина Иван, много се зарових в тази тема и много литература прочетох по въпроса. Работата с хора и личните ми преживявания също ми дават причина да мисля, че има нещо повече. Имам моменти, в които насън контактувам с Иван или с баща ми, което може и да е фантазия, но от друга страна, защо да не приемем, че е истина, има много хора, които са имали такива случаи. Чрез регресия съм се връщала и към мои минали прераждания, като отново съм си мислела, че може да е просто фантазия, но като усещане и преживяване беше толкова реално, че ми е трудно да допусна, че е просто фантазия.

– Кой е най-запомнящият се сън с Иван?
– Това е сън, който сънувах 2 месеца след като той почина. Тогава имах усещане, че имаме среща. Иван ми разказваше някои неща, които ще се случат в бъдеще, и някои от тях вече наистина се случиха. Беше много ярко като образ, картина, емоция и звук, все едно вчера съм го сънувала. Все едно наистина се случва!

– За какво се молиш?
– Моля се да не изгубя пътя си и да не навредя. Това е важен принцип за мен, да не навредя дори несъзнателно.

– Любимата ти мисъл, или цитат?
– Много ми харесват думите на Антъни Хопкинс: „Не е моя работа какво другите мислят или говорят за мен.“ Наистина, ако прекалено мислим за това какво мислят другите за нас, ще загубим себе си.

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам