Лудия репортер от „Часът на Милен Цветков“ Даниел Петканов бе сред фаворитите в последния и най-успешен сезон на „ВИП брадър“. Излизането му изненада съквартирантите, които смятаха, че победата му е в кърпа вързана. Той обаче взе най-голямата награда от шоуто – сдоби се с жена, за която се венча пред камерите на „Брадъра”. Дани и Александра Богданска се преоткриха в предаването, след като преди година се разделиха с голям скандал. Петканов я уличи в множество изневери, като сподели гневен статус и уличаващи снимки. Само за ден Алекс се превърна в най-мразената жена в страната. Любовта им обаче се оказа безгранична и си простиха всички грешки. Нещо повече – покрай мисията им в предаването да организират фалшива сватба, те решиха да се венчаят наистина. А Дани проговаря пред нашата медия и разкрива любопитни подробности от пребиваването си в най-коментираната къща през последните месеци.
- Дани, къде отиде Лудия репортер? Определено не го видяхме в Къщата на „ВИП брадър“…
- Изчакай да го викна, че е при Милен Цветков. (бурен смях) Лудия репортер е част от мен. Това не е образ или актьорска игра, както да кажем при Боби Турбото. Аз съм си аз. Обаче Лудия репортер се проявява, когато трябва. Той е хиперактивен, емоционален и експанзивен образ. В Къщата не се налагаше да се проявявам. Там Лудия репортер изчезна и отстъпи място на човека Дани, какъвто съм вкъщи. Имаше много силни характери и нямаше защо да се съревновавам с тези хора и да влизам в техните филми. Затова си влезнах в моя филм – да се чувствам като у дома си. А вкъщи няма Лудия репортер, има Дани. Или приемаш Къщата като игра, или я приемаш като свой дом. По-скоро това е причината Лудия репортер да не се прояви. 


- Сватбата и въобще любовта ви с Александра театър ли беше? 
- Прочетох всякакви неща. Когато преди една година нагрубих Александра, хората казаха, че си правим ПР. Сега се женим и те отново ни обвиняват в същото. Къде е истината?! Всичко ли е ПР в този живот, мамка му стара?! Аз съм човек и имам право да изпитвам истински емоции. Когато съм гневен, имам право да изхвърля негативното, както имам право и да обичам. 

- Появиха се слухове, че сте се сдобрили преди старта на шоуто…
- Няма такова нещо. През годината, в която бяхме разделени, сме се засичали няколко пъти на светски мероприятия. Никога не сме разговаряли. Единствено на „Мис Плеймейт“ с пръст я боцнах по рамото. Нека не забравяме този емблематичен пръст. (смее се) Дори не я погледнах тогава. Това беше единственият ни физически контакт през това време. 
Много добре реагирах тогава, защото преди това си мислех да й взема интервю от името на Лудия репортер. По-добре, че не контактувах с нея. 

- Имаше ли секс в банята, или ни заблудихте? 
- (смее се) Това е деликатен въпрос, на който няма правилен отговор. Ако кажа, че имаше, хората ще ме упрекнат, че се изтъквам и доказвам. Ако каже, че не е имало, ще трябва да те излъжа. Разбираш ли къде е истината? (усмихва се) 

- Разбрах те! Сексът в Къщата не е мираж! 
- Имаше и то неведнъж. Достатъчно пъти се случи. Не виждам нищо лошо. Сексът е най-естественото нещо на света. 99.9% от хората, които ще прочетат това, са се появили в следствие на сексуален акт между двама души.

Имайки предвид, че Александра прие пръстена ми и се сгодихме, не виждам проблем. Ние тогава от емоция се мушнахме в банята първия път. Няма лошо да консумираш любовта си с човека, за който си се сгодил и оженил. Няма нищо срамно или нещо, от което да се притесняваме. Ние изконсумирахме емоцията си. Това е много силно и в един момент забравяш за съквартиранти и камери. - Какво казаха родителите ти за възобновяването на връзката ви?
- Когато се прибрах в нас след като бях елиминиран, родителите ми бяха много щастливи да ме видят. Първото нещо, което ми казаха, беше: „Честито, ние се радваме“. Още от самото начало ме бяха помолили да не ги намесвам по какъвто и да е повод. Пък никой не знаеше, че ще се оженя наистина. Не дойдоха не защото не одобряват сватбата, а не искат публичност. Реално погледнато, кой родител би попречил на детето си да бъде с човек, с когото се чувства щастлив?! Дори да са преживели това, което ние преди година. През това време и аз съм търсил други жени, тя също е имала приятел, но когато не можеш да намериш щастието другаде, пак се връщаш там, където си бил най-щастлив. 

- Преди година срина Александра с един твой статус, разобличавайки изневерите й, но се оказа, че ти също не си й бил верен…
- Факт е! Не съм отричал това нещо, просто никой не ми зададе такъв въпрос. Не съм човек, който лъже. Ако исках да скрия този факт, можеше да не го казвам. Предпочетох да бъда открит и обективен. Не само Александра е бъркала, аз също. 
Това, което мен ме нарани и доведе до нашата раздяла, не са физическите прегрешения. По-скоро отношението й, след като й казах, че знам. Това е разковничето, а не кой с колко души е бил. С този пост исках да излея болката си пред хората, за да се освободя от нея. А болката беше от нейното отношение – стана безразлична. Едно „Сгреших“ или „Така ги чувствам нещата“ щяха да изключат възможността аз да пиша кофти неща. Тя ме игнорира, което ме нарани. А не броят на изневерите. Когато обичаш някого си, склонен на компромиси. Ако бяхме седнали и ми беше обяснила – щях да я разбера. Никога нямаше да си затворя вратата към нея, нито пък тя към мен, както се случи след въпросния мой пост във фейсбук. Ако не беше „Биг брадър“, нямаше никакъв шанс ние да разговаряме, камо ли да се оженим. 

- Нямате ли опасения, че може отново да изразходите връзката си и да тръгнете да търсите утеха другаде?
- Това ще е най-голямата грешка и уникална глупост. Предимството на подновяването на взаимоотношенията ни с Александра е, че с нея преминахме етапа на изневери, лъжи и безразличие. Да повторим същото дерби, ще е невероятна глупост и липса на мисъл. Никога не бих повторил това, което направил преди година, без значение какво ще стане. С нея в момента сме емоционално по-интелигентни един към друг. Това още повече заздравява нашата връзка и да вярвам в силата на нашите отношения. 

- Какво каза Милен Цветков за участието ти? Доволен ли е от образа ти?
- Не съм имал време още да изгледам епизодите, но ми е интересно и ще го направя. Милен ми каза, че в началото са давали повече разногласията между съквартирантите, това е било центърът на вниманието. Милен обаче е изненадан от цялостното ми представяне. Учуден е, че не съм бил шоуменът или шутът на Къщата – този образ, който представям в телевизията. Намерих един розов остров, където заживях и нямах нужда да привличам внимание и да забавлявам останалите.  
 

Участва в клипа „Дали” на певицата Ева 

Интимен с певица? 

„Много харесвам певицата Ева – и като жена, и като човек. Не сме имали интимност освен за клипа й „Дали“, който бяхме заснели преди известно време. В цялото видео показваме близост, има сцени, в които се целуваме. След това сме се засичали по заведения, но не сме правили секс, нито сме се целували след края на снимките“, признава той.
 


С Емил Конрад се шляят из софийските улици 

Къде ще работи сега?

„На финала казах, че работя на три места и не знам дали ще продължа на две от тях. Имах предвид „Часът на Милен Цветков“ и Vbox7. Няма никаква проблем, там го казах леко иронично. Аз наистина избягах от образа на Лудия репортер и не смятам, че е нещо лошо. Страшно много хора от нашата сфера ме поздравяват за държанието ми по време на целия формат. Очаквали са едва ли не да бъда шутът на Къщата и човекът, който се бъзика с останалите. Не съжалявам, че бях Дани. Приех това място като мой дом, в който ще живея известно време. Първите два-три дни бях по-превъзбуден и тогава се проявява Лудия репортер. Много хора се притесняваха от камерите, от това какво се излъчва и с какъв образ ще излязат, докато аз не ги мислех тези неща. Живеех си щастливо в Къщата, където преоткрих любовта си към човек, когото не исках да виждам преди това. Чувствам се най-щастливият човек на света“, споделя Дани. 

Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ