Известен актьор продължава да търси себе си в дебрите на изобразителното изкуство. На 9 май Добри Манев открива поредната си изложба. Обяснимо е вълнението му. Той ще подреди картините си в галерия „Финес“, там където бе и последната, за съжаление посмъртна, експозиция на неговия брат Никола Манев.

Повечето от картините, които Добри ще покаже, са рисувани през последната година, но ще има няколко и по-стари негови платна. Репортер на show.blitz.bg разговаря с актьора-художник дни преди изявата му, която той определя като прекалено отговорна:


- Г-н Манев, сравняват ли ви с брат ви - световноизвестният артист Никола Манев?

- Имаше време когато ни сравняваха. Но наполедък вече не, защото аз навлязх много навътре в изобразителното изкуство. Вече 23 години само рисувам. Имам над 25 изложби, от които половината са в Щатите, Германия, Италия , Македония, Франция . Затова напоследък, като ме питат каква ми е професията, казвам художник, въпреки че и актьорството не се забравя. Може да ви се стори странно, но в детските ни години аз бях добрият художник. Брат ми не проявяваше никакъв интерес към рисуването, но като почна, сакаш изригна вулкан.

Цялото интервю на Добри Манев може да прочетете на show.blitz.bg, където говори открито за противоречията с големия Стефан Данаилов.