Галина Димитрова Иванова, по-известна като Кали, е фолкпевица. Тя е родена на 2 октомври 1975 г. в София. Работила е за доста музикални компании, първите албуми от 1998 г. са записани от БМК, има издаден албум от 2002 г. със "Съни мюзик", в периода 2004 до 2008 г. с "Ара мюзик", а след това и с "Пайнер", където е и в момента. През 2000 г. ражда син на име Георги. На 18 май 2009-а Кали вече се радва на втория си син Марк. На 9 януари 2014 г. ражда трето момче, което носи името Александър. В същата година певицата стана дипломиран магистър по психология в Софийския университет.
- Кали, наскоро се завърна от САЩ, където имаше турне. С какви впечатления се прибра в България?
- Много хубаво мина турнето - 11 щата посетих. Навсякъде беше великолепно и хората ме приеха радушно. Забавляваха се истински, въпреки че голяма част от българите се прибират у нас за лятната си ваканция и имат възможност да черпят от нашия купон. Само изпълнителите, които истински обичат професията си и се раздават 100%, а не отиват само да изкарват пари, имат шанс българите в Америка отново да ги поканят. Хората знаят какво искат. Възползвах се от възможността да посетя туристически забележителности, като се съобразих с времето си. Преди предишното ми пътуване до САЩ не го направих. Преди 11 години въобще не ме интересуваше това, което ме вълнува сега - битови и социални условия на живот, възможности, развитието на младите хора.


- Би ли заживяла там?
- С удоволствие бих живяла в САЩ, но това не е повод да се пише, че Кали се готви да емигрира. Преди време споменах, че винаги съм искала да живея в Испания и хоп - появи се информация, че ще емигрирам. Трудно е да се променя битието на човек на моята зряла възраст, особено на успял човек. Защото аз съм успял човек в моята страна и се чувствам комфортно, но Америка е място, където децата ми биха се чувствали добре. България продължава да бъде място, където няма възможности за младите хора, които искат да се реализират. Казвайки "децата ми", имам предвид децата на България. Страната ни все още не е дораснала, за да даде една добра почва за развитие.

- И въпреки това казваш, че няма да емигрираш.
- Аз съм хамелеон - лесно свиквам навсякъде. Човек съм, който обича да се развива и това не ме плаши. За мен Земята е място, където живеят хората и граници не съществуват. Америка е място, където хората пазят това, което имат, и го развиват.

- Спомена децата ти - как се чувстваха близо месец без теб?
- Те освен мен имат и още един родител. Това са техните татковци. Колкото аз съм важна и ключова фигура в техния живот, толкова са важни и ключови фигури и те. Понеже аз съм в чудесни отношения с татковците на моите деца, заедно вземаме решения. Така че те имаха възможност да прекарат повече време заедно. Това е супер, защото са момчета и имат нужда от време заедно. Не бих казала, че съм липсвала, защото нямаме такива отношения между мен и децата ми. Научила съм ги да приемат живота и да не влагат много емоции, защото това ще ги погуби. Наложи се да отида да работя, знаят, че ще се върна, и няма драма. Докато бях във "ВИП брадър" навремето, някой да ме е видял да хленча за децата си? Не, няма и да ме видите. Аз съм родила три момчета, на които им предстои да поемат самостоятелно в живота. Не съм от майките, които ще ги похлупят и да ги чувам и виждам всеки ден. Глупости! Това им пречи да се развиват. Все пак ме нямаше само 25 дни, не съм била в казармата.

- Кой ти е фаворит в сегашното издание на "ВИП брадър"?
- Доскоро беше Миглена, защото показа много твърди позиции. Много балансирана и уравновесена. Никога не се отмята от думата си и не я чух да бъде цинична, брутална и груба. Успя да скъса нервите на повечето съквартиранти със сдържаното си поведение. По никакъв начин нападките срещу нея не й повлияха да се почувства зле. Малко ме разочарова в последните епизоди с клюкарските седенки, на които сядат с Емануела.

- Вярваш ли, че Емануела може да спечели?
- Разбира се! Хората отвън я харесват. Тя произвежда сериозни хитове, намира се в единствената успешна музикална компания, която стабилно стои зад гърба й. Освен това Биг Брадър й изгражда много сериозен имидж. Тя се дъни, а Биг Брадър я покрива.

- Какво ти е мнението за Рени?
- Много лошо се пада от върха. Сега разбираш ли защо не се качвам на върха - много духа там. Преди няколко месеца изкачих Мусала. Преходът до подножието на върха в никакъв случай не беше по-лесен от самото стигане до върха. Предпоследната и последната точка са много трудни. Въпрос на избор е къде ще стоиш - където духа или където е спокойно. Казвам всичко това в преносен смисъл, за да отговоря на въпроса за Рени. Тя е била на върха. На нея й е дискомфортно да падне, тя се е търкаляла много надолу. Единственият начин да имаш отново позиции в попфолка е да направиш песни, които са адекватни към музикалния вкус на потребителя днес. Не е начинът да участваш в риалити шоу. То не може да те изстреля нагоре, освен ако не правиш скандали. Навремето една моя колежка - Галена, която изключително много обичам и уважавам, знаете от какъв трамплин отскочи (порноклип в интернет - бел. ред.). Това е момиче, което създаде стил, класа и удоволствие да се слуша попфолк. Абсолютно квалитетна изпълнителка, от която куп балкански изпълнители купуват песни. Галена има над 40 продадени песни. Това, което се случи на Емануела в тоалетната с Христо, ще бъде също трамплин за нея. Българите обичат скандалите и да има на кого на гърба да се подиграват. Остава да видим дали ще се възползва от тази слава. Рени не направи нищо скандално и няма как да й се получи.

- Как ще коментираш слабите познания по история, които бяха демонстрирани в къщата?
- Възмутена съм малко от Емануела и Рени, че нямат елементарни познания - това е история, която изгражда националната ти идентичност. Да не можеш да обясниш кой е Колю Фичето... Да не знаеш какво отбелязваме на 22 септември... Пише го на всеки календар! И аз не знам много неща, но не бих се държал нагло и да се оправдавам, че съм била нервна и притеснена. Имат деца, не учат ли с тях?! В предишен сезон участваше Светлана Василева, която я одумваха, че е плеймейтка и каква ли не. Тя наистина не знаеше, но не се държеше нагло. И по време на престоя си в къщата показа, че има желание да научи. Златка Димитрова - прекрасно момиче, което се разви много след участието си в шоуто. Колкото и да го плюят ДБиг брадърУ, това си е училище. Нямам никакви претенции, че съм интелектуалка, но всеки Божи ден полагам усилия да се развивам, за да покажа, че в този жанр има хора, които искат и могат. Има много такива мои колеги. А след подобна издънка, като ни сложат под общ знаменател, се ядосвам много.

- На 22 ноември е големият концерт за рождения ден на "Пайнер". Какви са ти очакванията?
- Очаквам да има много хора. Продължавам да твърдя, че попфолкът е един от най-слушаните жанрове с тенденция да бъде задминат от хип-хопа, тъй като набира голяма скорост. Сегашното поколение това търси. Трябва да се намесим бързо и да звучим съвременно. Имаме много успешни продукции в лицето на Галена, Фики, Галин, Емануела, Константин, Преслава, Цветелина Янева, Теди Александрова и други. Това е концерт за деца и тийнейджъри, които не могат да посещават нощните клубове. Надявам се да мине успешно и да бъде добре организирано. Ясно е, че ще ни плюят - това е част от играта. Надявам се колегите ми да си дават сметка, че потребители са ни подрастващи - хора с неизградено съзнание, и да внимаваме с пошлите неща на сцената. Забавно - да, провокативно - да, атрактивно - да, но трябва много да внимаваме с пошлостта.

Интервю в. България днес