Калин Вельов е известен български музикант, който от известно време има сериозни намерения да бъде и политик. Той е първият барабанист на популярната джаз фюжън група Акага, където свири от формирането на групата през 1991 до 1998 г. Акага е студийна група към БНТ и участва във всички престижни музикални фестивали в страната. Участват и два пъти в един от най-престижните джаз фестивали в света – този в Монтрьо. От 1992 до 1994 г. свири в група „Медикус“, а след това и с Дони и Момчил. В периода 1998 – 1999 г. Вельов е част от „Ку-Ку бенд“. Съпровожда на Лили Иванова на концертите ѝ в Москва през 1998 г.

От 2020 г. барабанистът е депутат от листата на ГЕРБ. Той заяви, че участието му в политиката имало социална кауза, защото "представял хора от неговия сектор". От ръководството на ГЕРБ зависело дали Вельов ще бъде отново в листите, но той е дал ясна заявка и смята, че пак може да бъде полезен.

Вижте на show.blitz.bg какво разкри Калин Вельов за плановете си в политиката, ще бъде ли депутат в новата листа на ГЕРБ, какво мисли за колегите си от Ку-ку бенд и партията на Слави, както и за предателствата в живота му.