Присъствието на скандалния рапър Ванко 1 в актуалния „ВИП брадър” успя сериозно да разбуни духовете, но е факт, че същинските реакции дойдоха не от родната медийна и обществена позиция, а заради статия, публикувана в британския вестник „Гардиън”, според който присъствието на рапъра в шоуто е абсолютно недопустимо предвид криминалното му минало. Мнение по темата „Ванко 1”, а и изобщо „ВИП брадър” дава и победителката в неговия 10-и юбилеен сезон – журналистът и продуцент Миглена Ангелова. „Хората, които имат очи, видяха един човек, който се договаря, пазари, не е силен, свикнал е да лавира, да минава между капките, да е един в Къщата и друг пред началството”, смята мадам „Искрено и лично”.
 
По думите на тв водещата много показателна характерност за българите е постоянното съобразяване с онова, което мислят по света за нас.
„Ние можем да се възмущаваме, даже можем да реагираме, да пишем, но на нас, гражданите, традиционно никой не обръща внимание, докато не се намеси някой отвън. Ние продължаваме да слушаме какво ни казват отвън и го правим във всяка една област – в политиката, в социалните сфери, във всичко. Постоянно се ориентираме кой ни харесва отвън и кой – не. Ние се стремим да угодим!”

Вярна на принципа си да не спестява нищо на аудиторията – формирана по време на дългогодишния й телевизионен стаж, Миглена Ангелова не си поплюва и в този случай:

„Публиката отдавна се е наситила на скандали, режисирани в тв ефир. Освен това ние толкова много хора отвратихме от телевизията, че смятам, че мениджмънтите на повечето национални телевизии просто трябва да се самозапалят!... Ако 2000 година потенциалната аудитория в голяма степен се припокриваше с тази на основните телевизии, то сега е модерно да нямаш телевизор, да не гледаш телевизия и да не вярваш, защото репутацията на една телевизия е нейното богатство, а не камерите и даже невинаги хората. Репутацията на една телевизия е нейната свобода!”
 
„Звездите” не са съвсем „звезди”…
 
„Аз ценя много реакцията на зрителите сега и може би преди 5-6 години тя нямаше да се случи. Смятам, че България се променя и хората вече реагират много по-адекватно. А що се отнася до шоубизнеса у нас… той толкова не е по правилата на шоубизнеса, че е съвсем нормално и „звездите” да не са такива „звезди”, категорична е Ангелова. И добавя:
„Всяка година се учудвам на очакванията на хората за „звезди, та звезди…”. Първо, у нас чак такива звезди няма. Второ – да си много важен в своята област, това означава да си много подготвен, много знаещ, добре реагиращ…”. Припомняме, че тв водещата спечели с рекорден зрителски вот юбилейния сезон на „ВИП брадър”!
„Моето участие в „Биг брадър” доказа, че хората могат да се обединяват, защото
 
аз спечелих само и единствено благодарение на зрителите.

Заради тези еротични СНИМКИ ли застреляха жестоко Мис Багдад?
 
Те припознаха в мен себе си – техните цели, мисли, страхове, желание и дори един стоицизъм. След това написах книгата си именно заради това как се оцелява в нашето общество изобщо, защото тя съвсем не е само за „Биг брадър”. Но паралелите, които се правят с предаването, са много важни. Много е важно да казваме нещата така, както реално ги мислим. А това, което най-много дразни зрителите, е лицемерието, което прекрасно и ясно се вижда, когато се наблюдава отстрани.
Според мен целта на телевизията не е да възпитава – защото това трябва да се прави на друго място, нейната функция е да информира, да води обществен диалог, да може да учи хората на плурализъм (ние забравихме тази дума). С други думи – всеки да може да си каже мнението, но преди всичко трябва да го има. Проблемът е, че виповете, особено, когато са от шоубизнеса – тези, които влизат в Къщата на „Биг брадър” и в други формати, много рядко са наясно със себе си. Но когато говорим за шоубизнес – обикновено там отиват хора, които по принцип не са наясно със себе си и трябва да компенсират някои свои дефицити.”

Отчаяната съпруга Бри Ван де Камп сподели потресаваща своя СНИМКА! Коварната болест, която я споходи сега е…
 
Проверих себе си!
 
„Влизайки в този формат, за мен бе изключително интересно дали това, което говоря, и това, което мисля, го правя на практика. Аз влязох и проверих себе си. И смятам, че който казва, че влиза заради парите, това по-скоро е на втори план. Много рядко хората влизат заради парите. По-скоро, за да покажат колко са велики, как са оценили себе си – все самозаблуди, и лошото е, че след това си затварят очите.
У нас всичко е нелогично, антибизнес логично и това личи ясно и в родните формати. Но пък те са много по-интересни от английския например…”.
 
„Нашите „звезди” не могат да бъдат оазис
 
В нашето общество няма оазиси. Каквото е навсякъде – това е и там. И когато във всяка една друга сфера побеждава некомпетентността, несериозността и незачитането на основните принципи на мястото, което заемаш, няма как шоубизнесът ни да бъде друг. Той също е изкривен, както и всичко останало. Ние живеем в един изкривен свят и нашата реалност е изключително дебалансирана. Тя не може дълго да просъществува така, защото ние всички дружно ще полудеем – от липса на справедливост, от липса на ценности, от липса на цели и нормални стремежи.
И хубавото на формати като „Биг брадър” е, че виждаш какви са хората реално, защото в обществото ние нямаме камери. И аз например няма как да видя какво се случва в задкулисието на Народното събрание. А това би било убийствено! А в такъв формат виждаме хората – какви си мислят, че са и какви са на практика!”
 
Анелия ПОПОВА, в. "ШОУ"

ЧЕТЕТЕ ТАЗИ И ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА!