Милена е на 43 години от Кюстендил и по професия е лесовъд. Известна е сред близките си като Горския, днес тя работи във фирма с 30 мъже и е убедена, че всяка жена може едновременно да се развива в типично мъжка професия и да бъде истинска жена. Умее да ръководи и по нейните думи мъжете й козируват. Единственият, който може да я поставя на мястото й, е собственият й съпруг - Светослав. Затова и след като се прибере у дома, Милена се превръща във всеотдайна домакиня, отдадена на семейството си и двете си деца. Истински родолюбец, тя е твърдо решена да успее в България. Участието си във „Фермата“ посвещава на свой близък, който наскоро е починал. Освен на способностите си в кухнята и типично мъжките дейности като цепене и рязане Милена ще разчита и на късмета, за да стигне до първото място в шоуто.

- Колко голямо предизвикателство се оказа „Фермата” за човек, който не може да се уплаши нито от работа, нито от природа?
- (Усмихва се.) Работата действително не ме изненада. По-скоро ме изненадаха характерите на хората, но дори и това не е съвсем вярно, защото всичко, което се случи, беше напълно очаквано за мен.- В какъв смисъл очаквано?
- Имам предвид като поведение и реакции на хората. Включително очаквах и типа на коментарите отвън. Българинът просто си е такъв. Не умее да вижда истината. Но това не е изненада, а факт. А иначе идеята да участвам в този формат, дойде от моя приятелка, а аз я прегърнах, защото беше начин да се откъсна от ежедневието и да се върна към детството си. За мен това наистина бе част от детството – дори и занаятите, които се предлагаха вътре, повечето от тях съм виждала как се правят на живо. Страшно много ме трогнаха обичаите.

- А защо те впечатляват толкова, независимо дали позитивно или негативно, коментарите извън формата? Живеем във времето на така наречените хейтъри, които често атакуват заради самата атака, не толкова по смисъл.
- Права си за това, да, но българинът коментира първосигнално абсолютно винаги. А позитивните думи бяха насочени към лицемерните хора във „Фермата”, което ми доказва, че в България всеки гледа само това, което иска да види. Никой от коментиращите обаче не си даде сметка защо Роман псува Росица така?! Със сигурност е, защото е провокиран от нещо, но… българинът наплю него в случая. За мен това е поредното доказателство, че ние сме такива – обичаме да лепим етикети.

Цялото интервю с Милена от "Фермата" четете на show.blitz.bg