Иконата на балканската музика, големият Горан Брегович, вече нямат търпение да се види с българските си фенове в рамките на предстоящото му бляскаво турне в София, Варна и Велико Търново тази есен. “Българи, гответе се! Ще бъде лудо!”, заканва се закачливо най-популярният балкански изпълнител в международен мащаб. 

На 4 октомври Брегович и неговият невероятен “Оркестър за сватби и погребения”, ще стартират от Варна в Дворец на културата и спорта. На следващия ден, 5 октомври музикантите гостуват за първи път на Велико Търново (ДКС „Васил Левски“) и на 6 октомври завършват с бляскав мащабен концерт в зала 1 на НДК, София. Ексклузивно за нашата медия сръбската легенда даде интервю преди предстоящите концерти в България: 
 
- Г-н Брегович, с какви чувства се завръщате в България? Как бихте описали българската публика?

- Моята музика, в голяма степен, е повлияна от българската музика. За мен е истински комплимент, че имам публика в България. Всеки път, когато съм тук, изпитвам истинска радост. Нямам търпение за предстоящите си три концерта в тази любима за мен страна.

Четете на show.blitz.bg цялата изповед на сръбската легенда и признание за една операция, която за кратко го демотивирала.