Божана Кацарова е печелила кулинарното шоу „Мастър шеф”, а във „ВИП Брадър” бе единствената жена на финал. Тя е едва на 29 години, но е постигнала много зад гърба си. А най-важното е, че е разбрала смисъла на живота и че от много време живее както намери за добре, без да се съобразява с чуждо мнение и привички. Божана безспорно е един от най-колоритните участници от последния сезон на риалити формата. Заради своята откровеност влезе в остри противоречия с почти всички съквартиранти – Валентин Кулагин, Ваня Костова, Мира Добрева, Константин Трендафилов (Папи Ханс) и т.н.

Божана покани наш репортер в дома си, където в спокойна атмосфера си поговориха за участието й в шоуто, за работата, за приятеля й Николай, за интимни и лични неща. Ето какво сподели колоритната Божана за читателите на „ШОУ”.
  
- Божана, направи ми впечатление коментарът ти към останалите съквартиранти, а именно: „Който е очаквал, че ще излезе от формата чист като сълза, значи не е за тази игра“. Кой не беше подготвен?
- Със сигурност не съм аз човекът, който да казва кой е подготвен и кой не. В тази игра не трябва да се влиза подготвен, без стратегии и очаквания, защото винаги нещо се пропуква. Много от хората се бяха подготвили, бяха си наложили определен поведенчески маниер. Аз си бях аз и това го виждам и по коментарите на мои приятели. А от останалите имаше такива, които просто не бяха на мястото си.

Оргия в ефир! Божана Кацарова надруса Гала с марихуана и я напи с ракия и текила пред потресените зрители (СНИМКИ) 

- Определено си човек, който е над нещата и не се впечатляваш особено от хорски приказки. Все пак чу ли за себе си нещо, което те ядоса, притесни…?
- Хората, които извадиха твърдението за мен, че съм лабилен човек, просто бих им пожелала къс и мек, да ходят да се гръмнат някъде. Аз съм крайно уравновесен човек, искрен. А това че повечето хора не са готови да чуят истината очи в очи – това показва тяхната реакция след това.

- Повечето хора бъркат искреността със скандалджийство, интригантство…?
- И със злоба! Не е приятно да се чуват истини право в очите. Единственото нещо, което се надявам да съм показала в тази игра, е, че не коментирам останалите на групички и обиколки в градината. Когато нещо не ми харесва го казвам на момента, без да мисля какви ще са последствията. Ако срещу мен няма лабилни хора, тези противоречия могат веднага да бъдат изгладени. В противен случай стигаме до още определения, които ми лепват. За мен обаче няма проблем. 

- Лепнаха ти прякор на алкохоличка. Имаш ли проблеми от такова естество?
- Напих се в Къщата веднъж. Обичам твърдението: „Пия за спорта“, даже си бях взела тениска с такъв надпис, но реших да не я слагам. Не съм алкохолик, а бохем. Нямам проблем с алкохола, нито с наркотиците, нито със сексуалността си, не съм лесбийка. Аз съм една прекрасна жена, която няма почти никакви проблеми и е много щастлива.

- Промъкнаха се твърдения, че си влюбена в Петко Димитров?
- Това потвърждава тезата, че вътре има много лабилни хора. Как може трима души (визира Наско, Папи Ханс и Стефан – б.а.) да се сприятелят до такава степен, че да изглеждат като един човек и на никой да не му прави впечатление. А когато една жена иска да е приятел с един мъж, значи е влюбена в него?!  Влюбих се в жената на Петко – Яна.  И ако тя беше останала до края – това щеше да е истинският победител.
Много се подразних на тези твърдения, защото не могат да разберат какво е да си над нещата и да намериш общ език с човек, който работи нещо, което ти не одобряваш особено. За никого не е тайна, че не съм привърженик на попфолка. Но Петко е също над нещата и има хубаво виждане за живота.  На него тези подмятания му повлияха по някакъв начин, защото все пак е мъж.

- С Ваня Костова не успяхте да намерите общ език…?
- Оф! (въздишка – б.а.) Иска ми се да говоря по-приятни неща и да не нападам никого. Когато по цял ден никой не иска да си говори с теб, накрая главата ти се пълни с глупости. Ваня Костова е един глас и това е. Както се видя в предаването, аз не съм се накокошинила срещу нея, дори не я номинирах. Това че тя си има драми в главата не е мой проблем.

- Папи Ханс на няколко пъти врътна интриги зад гърба ти, представяйки дадена ситуация с твое участие по доста изкривен начин, при положение, че преди това на зрителите се показа случката…
- Това е добър момент, в който да се върнем към темата за лабилността и кой къде залита.

- Смяташ ли, че твоята същност бе леко изкривена в шоуто от подобен род интриги зад гърба ти?
- Не, по-скоро смятам, че някои хора вътре в Къщата не се изкефиха на това, че съм жена, а пък съм повече мъж от много от мъжете. Не са свикнали с подобно поведение. За тях жената трябва да е просто красива, да е кифла, да не се обажда много, да седи вкъщи да готви и чисти, да е винаги спретната, да се е*е много, винаги да й се е*е. Не съм такъв тип жена и съм готова да си понеса последствията. Важно е какво ще се случи след играта, как са настроени хората към всеки един. Продължавам нагоре с високо вдигната глава. Да седят и да гледам само какво става оттук нататък.

- С Кулагин си простихте в т.нар. лудница, след което обаче отново се хванахте за косите…
- На всеки човек трябва да му се даде кредит на доверие и да се опиташ да погледнеш през неговия поглед. Мен пък ме обвиниха, че не приемам чуждо мнение. Е, по-голям реверанс от това няма как да се получи. Но след като се върнахме от „лудницата“ някои неща станаха наистина нетърпими и в един момент и на мен ми избиха чивиите. Да унищожиш торта за малко дете и да се подиграваш така с труда на другите хора не е приятно. Не го осъждам и ако го срещна на улицата ще му кажа: „Здрасти, пандишпанче“. Животът продължава, просто той няма място в моя и само той губи. Моят живот е цветен, пълен с най-готините хора, които можеш да си представиш.

- Появи се слух, че ставаш ководещ на „Хелс китчън“ и Виктор Ангелов. Вярно ли е?
- От къде се получи този слух?! Кой го подхвърли?! Докато от „Хелс китчън“ не напишат: „Божана Кацарова е новият водещ“, аз не бих могла да знам. Нямам официално становище по тази тема.

- Занимава ли ти се с нещо такова?
- Вече имах собствено кулинарно предаване. Сега подготвяме нов много интересен материал, свързан с пътуване и една много интересна гледна точка на кулинарията, която в България не е показвана. Съвсем скоро планирам да отворя първия си ресторант. Хората ще видят наистина нещо много интересно.
Преди да вляза в предишния формат (Мастър шеф – б.а.) съм се занимавала изключително много с реклама и ПР. И сега от „Брадъра“ малко се издразних, че ми се лепва етикет на човек, който може само да готви. Мога да правя безкрайно много други неща. Сега следват серии от музикални ивенти. С моя приятел отваряме първата рекламна агенция, която ще е насочена за храна, напитки, заведения. В България ще поканим най-добрите истински инфлуенсъри в света, които не си плащат за своите последователи. Те са много влиятелни хора от шоубизнеса. Ще има серия от тематични партита, на които ще се събира каймак от интересни хора.

- Много пътуваш в чужбина, дори си живяла на едно или две места. Мислиш ли да емигрираш за постоянно и къде?
- Искам да остана завинаги с човека, когото обичам. А дали ще сме в София, Мароко или Ню Йорк няма никакво значение. Искам да продължа да работя така, че да имам много пътувания, защото това ме зарежда.  Именно това ме направи по-интересен участник в сравнение с останалите във „ВИП Брадър“. Те бяха с повече житейски опит и сериозен бизнес, но със закостеняло мислене.

- След като спомена човека до теб – Николай, няма как да не те попитам дали ще има сватба по Коледа, както се пише навсякъде?
- Покрай Коледа ще се съберем, ще заколим прасе и ще се напием на копелета. Сватба няма да има, за мен това е отживелица. Най-важното е да намериш човека до себе си, а това дали ще се подпишете в някаква книга и колоритна жена ще говори как: „Ти си моята част от кафето, аз ще съм твоята бъркалка….“! Тези пари ще ги изхарчим, за да изпътуваме целия свят.

- Как се запознахте с него?
- Той ми дойде на крака вкъщи. Аз бях пияна, прибрала се след един купон. Той дойде, за да ми направи флайер за фестивала, който организирам всяко лято. Два последователни пъти го проведохме на морето, сега имаме допълнение – за Нова година сме в Мексико.
Започнахме да работим заедно с Ники, след което той не си тръгна от нас.

- Той преобърна представите ти за мъж, за семейство…
- Осъзнах какво значи да обичаш някого. Преди това не исках да се занимавам с никакви връзки и взаимоотношения, които могат да ме отклонят от моя път, тъй като пътувам доста. А когато човек не е съгласен с това започват драми. Но ето, че с Николай се наместихме и той дори напусна твърдата си работа,  за да започнем наш собствен бизнес. Нещата ни се получават в пъти по-добре. Един съвет към всички млади хора – натрупайте опит, но след това направете нещо собствено и реализирайте всичките си мечти, дори да са налудничави и да звучат идиотско на хората около вас. Нещата се случват тогава, когато повярваш и имаш крайна цел.

- Какви мечти имаш все още да сбъдваш?
- Имам още доста мечти, но най-голямата ми е да съм заобиколена с възможно най-готините хора, както е до момента. Да продължаваме да работим заедно, защото всеки един от компанията има свой малък бизнес, накрая всичко се обединява и става едно цялостно нещо. Най-добрата ни приятелка има успешен магазин за винтидж дрехи. Друга моя приятелка се занимава с партита, моят приятел пък е в рекламния бизнес и всеки дава малко от магията си за един успешен проект.
Много държа тук да спомена нещо. Това да си ВИП и известен и да имаш стил е въпрос на твое лично усещане. Една дреха за да бъде стилна не трябва да е скъпа, а да носи история и да отразява твоя характер и виждане. В света има основен проблем, че живеем в един излишък. Не си даваме сметка в какво инвестираме парите си. Накрая светът ще се превърне в тонове неизползвани парцали. Получих безкрайно много комплименти, че съм била най-стилната жена в Къщата.

- Ричард на няколко пъти подхвърли, че това дали си ВИП се измерва по това колко скъпи дрехи носиш…
- Ако някой измерва качествата на един човек в цената на обувките му … От това по-жалко няма.

- Какво ще кажеш ти за любовната история между Ричард и Розмари?
- Иде ми да повърна и да ми изнесеш легена! Когато ги гледах тях двамата в съзнанието ми беше само аз и Николай и ме напушваше смях. Магаре и Космос! Това са взаимоотношения, заради които в обществото после има сплетни, злословене и целият този ансамбъл от неприятности. Ще дам съвет на хората да се обичат истински.

- Дава се лош пример с това, че един мъж трябва да се хвали със сексуалните си завоевания!
- Но това не го е правил само той в Къщата. Имах разговор с друг участник, който разказа много по-цветущо с нецензурни изрази отношенията си с момичета. Става въпрос за Папи Ханс. Това е същата ситуация, както и победителят Наско, който разказа как е загубил девствеността си. В България мъжете все още не са с усещането, че жените не са просто средство за задоволяване на нагона, не са неодушевен предмет. Жените са равноправни личности в обществото и който не ги уважава и почита – да духа супата, защото настават едни други времена.

- Имала ли си такава връзка с мъж, който се е опитвал да има надмощие над теб?
- Имала съм една връзка, която беше малко по-буйна. Това се случи в ранните ми детски години. Даде ми пример какво трябва и не трябва да се случва във взаимоотношенията между мъж и жена. В момента имам връзка за пример и който не вярва да дойде да ни следва и да провери за какво става на въпрос. Може да дойде да легне и при нас, ще го гушнем. (Смее се)

- Как успявате да запазите тази хармония помежду ви?
- Ние не се ревнуваме, ние се редуваме. (Бурен смях) При нас даването на свобода и искреността са първа точка. Няма ситуация, в която да сме се подразнили от другия и да не седнем да го обсъдим. Изговаряме всичко и се уважаваме всеки ден. Хубаво е да разбереш, че това е човекът, който ще е до теб, когато си покрит целия с лайна; ще те прибере вечер, когато си пиян; ще те дръпне настрана и ще ти каже да не си изпускаш нервите. В същото време той е пълна моя противоположност. Това е най-спокойният, уравновесен, щастлив и усмихнат човек. Целият вход обича него и мрази мен. Дори в студиото на „Биг Брадър“ него са го харесали, мен не.
 
Интервю на Красимир КРАСИМИРОВ, в. "ШОУ"

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ИНФОРМАЦИИ ЧЕТЕТЕ  В НОВИЯ БРОЙ НА "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА