Страшен бум! Днес ще ви разкрием втората част от интервюто с първата истинска магьосница в България, което красавицата даде специално за в. "ШОУ"! Тя е българка и е само на 33 години, но животът й е експлозия от трансформации. Името й е Здравка Атанасова, но е по-известна с гръцкото си име - Зои! Завършва истинско училище за магьосници! Сигурни сме, че никога не сте чували, дори не сте си помисляли, че такова училище наистина съществува, или сте гледали само по филмите – но факт. Има го и се намира в съседна Гърция!

В миналия брой ви запознахме с личния живот на Здравка Атанасова – с нейното житие-битие, съдба и как е тръгнала и стигнала дотук. А в този, както обещахме, продължаваме с това какви магически филтри (парфюми) прави тя – за любов, пари, против изневяра, успех, победа и т.н., каква магическа модна линия пуска за първи път у нас – с магически дрехи, които имат символика и имат силата да влияят върху човека, който ги носи, както и за книгата, която пише в момента за истински ритуали, за които никой не е чувал. 
 
- За абсолютно всичко ли има ритуали?
- Да, за абсолютно всичко. Едно време, когато не е имало още доктори, е имало мъдреци. Както казах и преди малко – много хора се плашат от думата „магия”, но това е една мъдрост. Някога какво са правили – детето реве, хайде при знахарката; детето е уплашено – водят го да му баят. Затова тези хора са владеели тази мъдрост да направят нещо. И тези ритуали, които правим ние – с Новолунието, с Майката Земя, с Вселената – са същото, но изцяло към позитивната страна, не с негативна. Аз не правя черни магии! И дори и някой да дойде и да ми каже: „Ще ти дам 1 000 000, за да направиш нещо лошо” – и да знам как се прави, няма да го направя. Ще му говоря, ако трябва два часа, само и само да му пренасоча енергията. Случвало ми се е това. Някои ще кажат – е да, само, че така няма как да печелиш много, но аз вярвам, че само когато помагаш, Вселената ти връща много повече.
 

- Какви са точно консултациите, които правиш?
- В консултацията включвам и нумерология – правя кратък анализ на рождената дата, защото там много ясно се вижда човек с каква мисия се ражда, какъв характер е, коя му е силата. След това и „Тетахилинг” терапия (силата на енергията и мисълта на ментално ниво). И гледам на карти „Десте”.

- Техниката „Тетахилинг” е непозната за широката аудитория. Разкажи ми малко повече за нея.
- Учих „Тетахилинг”, защото бях дете с много трудно детство, пълно с травми. Исках да мога да работя със себе си, да търся къде са болестите, дали са психосоматика или наистина са плод на убежденията ни. Защото дори и само една дума има много силна вибрация и може да разболее.
 
С един нож можеш да нарежеш хляб, но можеш да убиеш и човек.
 

С една дума можеш да накараш другия да се почувства добре, но можеш и да го съсипеш. В „Тетахилинг” това са нашите негативни вярвания, датиращи от детството. За секунди ни минават толкова много мисли – половината от които са нашия филтър как да оцеляваме. И в зависимост от това какви програми са ни наслоявани в детството, след това цял живот имаме определения вярвания. Те стават наш акт на поведение и наша реалност. 90% ние не ги виждаме, защото те са неосъзнати. „Тетахилинг” терапията прави „копае разкопки” в съзнанието. Аз задавам въпроси, за да видя откъде идва това или онова вярване в даден човек. След това на мястото на негативните убеждения, внедрявам позитивни. Става за секунди. Мигновено. Защото за енергията няма нищо невъзможно.

- По отношение на болестите така излиза, че няма неизлечими такива, а недостатъчно сугестиране на мисълта на човек?!
- И да, аз вярвам, че неизлечими болести няма, но това е мое мнение и вярване. Знам как ще прозвучи на повечето хора, но човек действително не е създаден да боледува.

- Някои биха казали навярно – тя е изключение, феномен е…
- Всички хора са феномени. Ние живеем на една планета, а хаоса, който присъства в Космоса, е необясним за нас, и също е феномен. Защо да не вярвам, че няма неизлечима болест? Хората сме различни, но всъщност сме тотално еднакви – всеки има връзка с висшия си Аз и може да контактува с по-висш разум. И всеки е гениално същество. Всеки е Бог в тяло и няма как другия да е по-силен от него. Затова не обичам да казвам, че имам дарба – нищо, че това е така. Моята мисия е точно това – всеки да повярва, че също може.
 

- Спомена ми, че в момента пишеш и книга. Кога ще бъде готова тя и какво точно ще съдържа?
- За две години в България се запознах с много проблеми на хората, с много детски травми. А както ти казах – нашата черна страна е нашето детство. И когато повярваш в един човек и му дадеш любов, той се трансформира. Кога един човек е щастлив? Когато се чувства добре, има това, което иска, има приятели – ето, в момента аз имам всичко това. И си казах – добре, след като аз имах ужасно детство, бях пълна с травми, но сега съм толкова щастлива, значи и другите могат да победят страховете си, за да имат щастието. Затова книгата ми ще се казва: „И ти можеш”. Ще опиша целия си досегашен живот – с всичко негативно и позитивно в него. Сега съм на 33, а съм имала толкова трансформации. И въпреки всичко това днес съм това, което съм. Каквото и да е преживял един човек, дори и да е много страшно, това не означава, че трябва да се движи от миналото, да стои в болката. Той избира дали да стои там. Ако всеки поеме отговорност за живота си, дори и да има черно минало, може съвсем спокойно да направи светло и ярко настоящето си, а също и бъдещето.
 
Човек трябва да тръгва не от страха, а от желанието си.
 
Затова тази книга е посветена на благотворителна фондация „И ти можеш” – за децата, които искат да учат, но нямат възможност.

- Използваш и уникални магични парфюми. Ще отваряш и първия магичен магазин в България! Звучи уникално!
- Целта ми вече е да следвам стъпките на Мара Меймариди и каквото тя е направила в Гърция, аз да направя в България, защото тук никой не е чувал и виждал подобно нещо. Всеки отваря Гугъл и чете за ритуали, но аз искам да отворя първата българска школа за магьосници. За да се обучават хората на мъдрост. Магичните филтри (така наречените парфюми), които правя, са много силно енергийни, а парфюмите влияят на нашето подсъзнание. Имам няколко вида парфюми – за пари, за победа, при дела, сделки, защита от врагове, за любов, за връщане на бивш/бивша, за привличане на нови възможности, за сексуална сила, парфюм, който стопира изневярата, и един за хора с различна сексуална ориентация. Всеки парфюм се прави но специална Луна, чете се в определен час специален текст, като по този начин „събуждаме” действието му. На дъното на всяко шишенце ще видите специални камъчета, билки, памук. Ако нямам определена билка, не правя парфюма. Понякога чакам билки от Мароко, Индия, Африка с месеци и просто казвам на клиентите ми да чакат, защото една билка не се заменя с друга или подобна, трябва да е точната, за да знам, че този парфюм наистина „работи” за този, който го използва. Голяма част от нещата се намират в България, по магазините, но трябва да дойдете при мен, за да ви кажа в кой ден, на коя Луна какво точно се прави, и разбира се, да ви дам точния текст. Без текст не може. За един месец човек може да промени целия си живот. Щом аз успях, значи всеки може.
 

- Ще имаш и специална колекция женски дрехи – енергийни рокли, което звучи не по-малко интересно!
- Да, аз ги изработвам в момента заедно с две приятелки. Това ще са поли с избродирани символи от картите „Десте”, на които гледам, ориентирани изцяло към женската енергия. Тези поли ще бъдат на база на четирите стихии – огън, земя, въздух и вода. Например, ако една жена е твърде огнена, ще облече полата, която ще я направи малко по-земна и обратното. Много добре знаем, че символите ни влияят – много хора носят кръстчета. Моята цел е полите да са енергийно заредени – защото така, както можем да заредим камъни, можем да заредим и всичко останало.
 
Ще има пола за успех, за любов…
 
И когато една жена чувства неувереност – да облече тази пола и да почувства огнена енергия, за да превърне страха в желание. Полите ще имат и имена – от картите „Десте” – и ще бъдат широки и дълги, защото в женската енергия трябва да има лекота, не да ни стяга.

- А ще има ли дрехи и за мъже?
- Разбира се. Аз имам и клиенти мъже, голяма част от които известни личности. Мога да кажа, че с тях се работи много лесно. Уж са много логични същества, обаче са и много отворени – поради което и с тях лесно се правят ритуалите. Дори не искат много обяснения – ти му казваш, че трябва да омеси хляб, да направи това и онова, и той го прави, без да те разпитва. Забелязала съм и още нещо – когато идват мъже, те никога не искат 100 неща, което е типично женски подход. Мъжете имат фокус за разлика от жените, които искат и здраве, и изобилие, и семейно щастие, и любов, и… Не може! В съзнанието трябва всяко нещо да се постига поотделно.
 
Интервю на Анелия ПОПОВА

Първата част на интервюто на Здравка може да прочетете ТУК!