Попълнете търсена ключова дума или фраза

Тийнсензацията Гери-Никол пред "ШОУ": Яката ми дупара обиколи всички телевизии

https://blitz.bg/obshtestvo/intervyu/tiynsenzatsiyata-geri-nikol-pred-shou-yakata-mi-dupara-obikoli-vsichki-televizii_news476581.html Blitz.bg

Свързват ме с много мъже, но въпросът е дали аз ще се свържа с тях, изригна тя

София, България 05 Ян. 2017, 13:28 11531 прочита 0 коментара
За кратко време младата и талантлива Гери-Никол се превърна в най-голямата българска сензация. Всичко живо говори за нея. Проектите й са коментирани дори в централните новинарски емисии, а феновете й се увеличават след всяка нова песен. След като отпадна несправедливо от музикалния формат „X Factor”, момичето от Варна атакува българската сцена с актуално парче от Криско. Последва второ. Преди няколко седмици пуска четвъртия си проект “Готина и луда”, който само за едно денонощие се превърна в тотален хит с най-много споделяния в социалните медии. Наричат я феномен. И с право. В днешно време е много трудно някой да се наложи, но тя показа, че с воля, идеи и талант е способна да прави истински експлозии. Ето какво сподели тя ексклузивно за читателите на вестник „ШОУ”:
- Новата ти песен „Готина и луда” се превърна в хит само за едно денонощие. С нея отново успя да разбудиш духовете и всичко живо да я коментира. Търсен ефект ли е това при теб?
 - Не, не е търсен ефект да става скандал. Всеки един изпълнител иска това, което създава, да стигне до възможно най-много хора и да се превърне в хит. Правя нещата по начина, по който ги усещам, и щом предизвикват коментари у хората, значи си върша работата правилно.


- Разкажи ни малко повече за създаването на проекта, тъй като изглежда доста скъп и вероятно дълго време подготвян?
- Снимахме в Кападокия, в България и в Ибиса. За мен е важно нещата, които подготвям, да изглеждат по най-добрия начин. Правя проектите си по изцяло мой вкус, стил и идеи. Ако един изпълнител иска да е успешен, важно е да обръща достатъчно внимание на всеки един от проектите си и да успее да остави трайна следа след себе си.

- Скандализираш с текста – „яката дупара кой ще я бара”….
- Моля те! Аз ли скандализирам, при положение че 

чуждите тийнидоли пеят за полови органи...

А моят „скандален текст” ме прави черна, защото съм се осмелила да експериментирам и имам „яката дупара”, за да се осмеля да пея за нея. И без това вече и в новините е била… (смее се)

- Моите наблюдения са, че извън светлините на прожекторите си доста кротко и притеснително момиче. На сцената обаче се държиш като нахакана, доста смела и разкрепостена, нали така? Различна ли си в живота? 
- Притеснителна - не бих казала, добре възпитана съм и знам къде са границите. Изпълнителите трябва да сме и артисти, да влизаме в роли, да накараме хората да използват въображението си. Искаш да ми кажеш, че примерно един убиец от някой филм е такъв и в истинския си живот?! Това е нелепо.

- Цензурата на СЕМ за клипа на „Момиче като мен” ПР трик ли беше? Как се почувства от цялата тази история?
- Цензура не е имало. СЕМ констатира, че нарушения в клипа ми няма. Аз ПР-и нямам, не смятам и че имам нужда. Как се чувствах? Не можех да си обясня как в централните новинарски емисии на всички национални телевизии беше моята „дупара”. Сякаш една тийнейджърка, опитваща се да прави съвременна и качествена музика, се е превърнала в национален проблем, на фона на протестите, които бяха в същия период.

- Предната ти песен носи заглавието „Аз съм кралицата” – може ли да се каже, че си кралицата на новата вълна в музиката? Чувстваш ли се такава? 
- Не ми е това идеята. Начинът, по който се казва песента, крие нещо в себе си. Нека всички момичета се чувстват като кралици, да вярват в собствения си потенциал и да успяват. “Кралят е мъртъв - да живее кралицата!” - не винаги ни е нужен крал, за да успяваме в живота. Отново казвам,  не приемайте заглавията и проектите ми твърде буквално, старая се да носят някакво послание, което е много далеч от това, което хората си мислят, че разбират. Радвам се за това, което съм постигнала в музиката, и го пожелавам на всеки, който има желание да стига висоти - да се бори и да успява, независимо дали другите одобряват или не. Успехът говори сам по себе си. 

- Защо спря да работиш с Криско? Има ли драма между вас? Имаше залози, че без него кариерата ти е загубена, но ти успя да затвориш устите на хейтърите…
- Аз съм го изпяла в една от песните си - “Драмите на нула, музиката до край”. При мен драми няма! Смятам, че съм достатъчно голяма и осъзнах, че няма случайни неща в този живот. Всяко нещо, което се случва, носи причина със себе си. Така аз разбрах, че 

мога да композирам музика

 А за хейтърите какво да говоря... те говорят за мен.


Първите си две песни прави съвместно с Криско 

- А с Дара скарани ли сте, както се тръби навсякъде? От кога се познавате всъщност с нея? Имате ли интересни случки заедно?
- Приятелки сме от много време, още когато бяхме в музикалното училище. Израснали сме заедно, дори преди няколко дни бяхме заедно на премиерата на песента ми „Готина и луда” и това определено беше една от всички интересни случки и емоции, преживени заедно. Всяко следващо събиране с Дарина носи своята история. Ако започна да ви разказвам до догодина по това време ще пишете статии за нас.

- Имаш ли приятели сред колегите? Кои? 
- Имам приятели, но не искам да ги назовавам поименно, за да няма спекулации от медиите.

- Малко тривиален въпрос, но имаш ли си гадже? Непрекъснато те свързват с мъже, което спохожда всяка популярна личност…
- Нямам си гадже. Те ме свързват с много мъже, но въпросът е аз дали ще се свържа с тях. На този етап нямам такива намерения. 

- Колко време е била най-дългата ти връзка до момента?
- На този въпрос ще успея да отговоря след някоя друга година.

- Спретнаха ти скандал с Ники Михайлов – била си си тръгнала с него от участие?
- Единственото, което ме свързва с Ники Михайлов, са приятелски отношения и уважение.

- Като че ли не придаваш важност на клюките по твой адрес? Не реагира на скалъпения скандал на Пламен Богданов, който сам си пусна уж секс чатове с теб…
- Не придавам важност на подобни неща. Нямам време да се занимавам, предпочитам да насоча енергията си в градивна и позитивна посока.

- Получаваш ли неприлични предложения по време на участията си? 
- Аз много трудно допускам хора до себе си, още повече такива, които биха ми говорили за предложения. Нямам допир до такива хора - отивам на участие, върша си работата, забавлявам се и обратно вкъщи.
 
- Каква ученичка си? Кой предмет ти върви най-много и как се отнасят съучениците ти с теб, след като вече си най-голямата звезда в България? Мислиш ли да кандидатстваш в университет?
- Приемат ме по същия начин, както винаги са ме приемали. Не оставям училището на заден план, за мен е важно да завърша с добра диплома и да бъда приета на мястото, което искам. Отдават ми се езиковите и разказвателните предмети. Със сигурност ще кандидатствам в университет, предпочитанията ми са насочени към чужбина, но събитията, свързани с музиката, ще предопределят избора ми. 


Проектите й са изпипани до последен детайл 

- Промени ли се като човек, успя ли славата вече да те замае? 
- Не съм давала възможност славата да ме променя по някакъв начин. От малка си мечтая да бъда известна и в момента го приемам по напълно нормален начин, същото малко момиче съм си.

- Получаваш ли предложения за риалити формати и в какъв тип предаване бихме могли да те видим? 
- Получавам всякакви предложения от риалити формати, бих могла да се адаптирам във всеки вид, но е нужно да уцеля подходящия момент и точното време.

- Определят те като феномен, който трябва да представи България на „Евровизия”. Имаш ли такива амбиции? А за кариера в чужбина? 
- За кариера в чужбина със сигурност имам амбиции, в момента преговарям с големи компании. Това е изключително важно решение, което ще предначертае бъдещето ми. Относно „Евровизия”, това е въпрос, за  който аз не съм наясно с основните параметри. Не съм получила покана и съответно не съм наясно с условията за участие.

Началото...  

Гери-Никол е родена и отраснала в гр. Варна. Още от ранна възраст се увлича по музиката и танците. Едва 10-годишна е избрана за главната роля на късометражния български филм „Съдба”. В седми клас променя решението си да кандидатства в езикова гимназия и започва ускорени уроци по пеене и солфеж. Усилията й са възнаградени и талантът на младото момиче изпъква пред комисията от музикални педагози, които я класират първа в паралелката „Поп и джаз пеене” в Националното училище по изкуства „Добри Христов” във Варна. Участва само на два международни фестивала, от които се прибира с призови награди, но решава, че това не е нейното място за изява. 

„X Factor” я тласка към върха 

През лятото на 2014 г., ден преди да навърши 16 години, се явява на кастинг за телевизионното предаване „X Factor” и предизвиква интереса още с първата си поява, където изпълнява  песните „Flawless” на Beyоnce и „A Little Party Never Killed Nobody” на Fergie. Малко по-късно журито на форматa решава, че Гери-Никол ще бъде част от група заедно с Мишел и Христина.  Момичетата сформират групата  „Sweet 16” и с много труд, усилия и талант те преминават тренировъчните лагери заедно в къщата на съдиите и се представят успешно на седем от големите концерти, излъчвани директно по Нова тв. Журито на формата е впечатлено от изявата на трите грации. Въпреки отпадането на групата след седмия live-концерт,  с днешна дата Гери-Никол е най-гледаният участник в Youtube от всички участници в третия сезон на формата. Със стартиране на участиетието - в „X Factor” , Гери-Никол напуска музикалното училище и се записва в ЕГ „Дж. Байрон‘‘ – Варна, където намира разбиране и подкрепа, както от съученици, така и от преподаватели.


Интервю на Красимир Красимиров 

ОЩЕ ЕКСКЛУЗИВНИ СВЕТСКИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

0 Коментара:

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам