В ДПС има група хора, които искат да върнат партията в 1985 г. Това изречение написал още Ахмед Емин в предсмъртното си послание, твърди в утрешния си брой в. "24 часа". Досега официално съобщение за съдържанието на трите странички в тефтерчето на починалия не е огласено.
Източници обаче казаха, че преди сбогуването с близките и молбите за прошка е записано това послание. Емин уточнявал, че Ахмед Доган е срещу тази група. После идвало твърдението, че Сокола винаги е защитавал националните интереси.

През 1985 г. завършва насилственото преименуване на турците в България. Като ответна реакция през март пък става най-големият жп атентат в Блъгария с 9 убити и много ранени, припомня изданието. На гара Буново е взривен вагон за майки с деца от влака Бургас-София. Същия ден избухва бомба в кафе-сладкарницата на хотел "Сливен".

Междувременно стана ясно, че огледът и всички процедури по изземването на веществени доказателства за инцидента с Ахмед Емин са заснети с видеокамера. Входно-изходната рана на главата му пък е запазена от съдебните медици, за да не се налага в бъдеще ексхумация на тялото му, съобщиха запознати с разследването. Особено внимателно, включително и с фотоапарат освен камерата, е документиран моментът на намирането на предсмъртното писмо на началника на кабинета на Ахмед Доган. Резултатът от кръвната проба за наличие на алкохол у Емин е отрицателна. Но пробата за опиати в кръвта ще бъде готова едва в началото на другата седмица. /БЛИЦ