Имате коремче, от което не знаете как да се отървете? Направете малки промени в менюто си. Спрете да хапвате тези храни и ефектът ще бъде налице веднага:
Сол и захар
Ако искате да стопите коремните мазнини, диетата ви трябва да е с ниско съдържание на захар и сол или изобщо да не ги добавяте. Ако страдате от високо кръвно, солта и захарта задължително трябва да присъстват минимално в менюто ви. Те задържат излишни течности и забавят редуцирането на телесното тегло.

Картофи
Картофите са питателни и вкусни, но те също съдържат повече калории, около 93 за 100 грама (термично обработени, без добавки към тях). Освен това изобилстват от въглехидрати, ето защо трябва да ги хапвате по-рядко, в малки количества. Ако диетата ви включва този продукт, заменете го със сладки картофи. Те съдържат около 60-65 калории за 100 грама.

Хората, които не трябва да консумират джинджифил

Забравете за майонезата
Ако сте фен на майонезата, майонезените сосове, вероятно не сте се замисляли, че тази добавка съдържа най-малко 80% мазнини. Дори да я прибавите към зеленчукова салата, забавяте топенето на коремните мазнини.

Сладолед
Ако искате плоско коремче, откажете се от сладоледа. Храните, богати на захар, неизбежно се превръщат в коремна мазнина, която е най-вредната мазнина в тялото ви.

Плодът, който сваля кръвното и изчиства тялото от токсини

Заместители на захарта
Храни, които съдържат захарни заместители, са ефективни само за хора с диабет. В останалите случаи, допринасят за размера на корема ви.

Сушени плодове
Вкусни са и ги хапваме, когато ни се прияде нещо сладко, мислейки си, че правим добро на тялото си. Но ако тези плодове съдържат допълнително захари, овкусители, глутен, определено ще забавят редуцирането на мазнините в областта на коремчето. Опитайте със сушени плодове, (био), които са лишени от всякакви овкусители и подобрители.