За истински абсурд съобщи читател на Plovdiv24.bg. Даваме му думата веднага:

Здравейте, пиша Ви във връзка с абсурдната ремонтна ситуация на участъка Асеновград - Червен - Долнослав - Тополово. От 01.09 тече ремонтна дейност в  част от републикантската пътна мрежа Асеновград - Кърджали, като беше обявен обходен маршрут, който води до село Тополово. 

Абсурдът, обаче, е следният - в момента майка ми чака да премине и ми изпрати снимки от пътната обстановка, на които се вижда, че пътят преди село Червен е затворен, в момента има опашка от коли, чакащи да преминат, а обходният маршрут, водещ до село Тополово, е затворен в участъка между Тополово и Долнослав, съответно живущите в Червен и Долнослав (и всички села над Червен) не могат да се приберат по домовете си!

Как е възможно в 21-ви век ремонт на такъв важен и натоварен участък от пътната мрежа да бъде извършван едновременно в двете платна, с изцяло разбит и изровен път, без възможност за преминаване! При запитване от страна на жителите на с. Червен по отношение на преминаването преди 2 дни, беше отговорено от представител на кметството, че след съвещание в Община Асеновград е било решено пътят да не бъде затварян за леки превозни средства, като ще се преминава от едно платно в друго и движението ще се регулира със светофар.

Днес, обаче, случаят е този - хората чакат на опашка, камиони са препречили пътя и няма никаква информация кога ще бъдат пропуснати!  Нима се очаква хората да минат през нивите?! А ако се наложи да мине спешна помощ? Тогава какво? Поредната сензация за случай с ненавременна реакция от страна на медиците! Що за безобразие е това?!


Защо отново трябва да се стига до медиите с надежда нещата да се случат по правилния начин! Разбира се, всички приветстват идеята пътят най-накрая да бъде ремонтиран, но не може да се случва по този неорганизиран начин! Апелираме властите да се намесят и да се осигури нормален достъп на всички живущи в този район. Прилагам снимки от моментната ситуация. 

Малко по-късно днес човекът отново се свърза с нашата редакция, за да добави:

"За нещастие се оказвам лош пророк, защото в момента наистина и линейка е спряна в същия участък! Безобразие! Някой човек, който има спешна нужда от помощ в момента, не може да я получи заради абсурда на пътя!"...