Върховният административен съд отложи делото срещу бившия зам.-директор на ДАНС Иван Драшков. Съдът допусна двама свидетели, като единият от тях ще трябва да докаже, че Драшков не е инициатор на подписката срещу Татяна Дончева, а другият ще потвърди, че Драшков е уведомил устно шефа си Петко Сертов за това обръщение. Съдът също така очаква и доказателства от ДАНС по случая.
След съдебното заседание Драшков заяви, че не е извършил нищо, което да нарушава морала. Преди заседанието той каза, че е имало подведени хора за освобождаването му, като не пожела да спомене имената им. Според него документът не е подписка, а обръщение, с което подписалите го са се опитали да защитят авторитета на ДАНС и да спрат въвличането на службата в политически афери. Драшков е категоричен, че те нито са давали публичност на подписката, нито са търсели някакви политически цели. Той се чувства обиден на много хора и затова е завел това дело против освобождаването си от ДАНС. Води делото, предимно за да получи морално удовлетворение, защото е бил оплют доста грозно.

"Дал съм четвърт век от живота си на службата, обидно е когато такъв човек, който е дал младостта си в тази служба, не се намери кой да го защити срещу неправомерни и измислени обвинения, които продължават", заяви уволненият зам.-директор на ДАНС. Според него процеса за освобождаването му не е бил за ден-два. Той смята, че лидерът на ДПС Ахмед Доган е дал изказвания пред медиите, защото е преценил, че освобождаването му не е трябвало да стане по такъв начин. В тази връзка Иван Драшков отрече да е осъществявал политически чадър върху ДПС или когото и да било друг. Драшков заяви още, че е под достойнството му да коментира атаките на Яне Янев. "Него могат да коментират тесни специалисти от друга област", заяви Драшков. Той е категоричен, че не е разрешавал подслушване на никакви журналисти. По време на работата му в ДАНС не му е оказван натиск.
Драшков отказа да коментира факта, че Алексей Петров е останал на служебния си пост, като заяви, че с него са колеги.
По отношение на разработката "Лиани" Драшков заяви, че НСС не се е занимавала с нея, а е оказала само помощ, след което няма представа как са се развили нещата.

БЛИЦ припомня, че зам.-директорът на ДАНС беше освободен на 9 октомври 2008 г. Той бе уволнен покрай няколко скандала, част от които беше и разработката "Галерия", в която ДАНС беше укорена, че е подслушвала представители на медиите. Тогава лидерът на РЗС Яне Янев определи Драшков като основната къртица в ДАНС. След това избухна скандал с брат му Петър, който се е опитал да направи незаконна сделка, за да добие общински терен в жк "Стрелбище". Веднага след това в медиите тръгна информация, че 25-годишният син на Драшков притежава 160 апартамента, която обаче не бе доказана официално.
Милан Николов, БЛИЦ