"В МВР подкрепата към нас непрекъснато расте. Бих казал дори , че в момента няма полицай, който да се разграничава от нас, подкрепят ни вече дори колегите от синдикатите!" Това заяви за "БЛИЦ" Иван Павлов от контактната група и служител към ОД на МВР-Ловеч.
Преди това стана ясно, че т.нар. Контактна група на протестиращите полицаи не приема предложенията на ръководството на МВР с мотива, че както няма гаранция за тяхното изпълнение, така и поисканите от тях "параметри" остават неизпълними от шефовете им към момента.
Според Павлов днес групата протестиращите полицаи е еднакво разочарована както от парламента и правителството, така и от всички политически партии заради тяхното видимо бездушие към проблемите на полицаите. "Исканото увеличение на заплатите с 50% не е толкова много, защото има служители, които получават заплата от 300 лева. Не може да се искат полицаи на европейско ниво при сегашните лоши условия на работа", заяви още Павлов.
Той обаче не коментира дали на 15 март ще има национален полицейски протест пред парламента. "Запазвам си правото да говоря по този въпрос по-късно", добави още той. /Гергана Димитрова, БЛИЦ