Спасих живота на Хосе Карерас, казва в интервю за “Телеграф” оперният певец и ясновидец Иво Рушев. Той гледа на кафе и твърди, че откакто е открил дарбата си е помогнал на много хора, включително и на Карерас.
“Беше отдавна. Сръбвахме кафе с моята колежка, оперната певица Гена Димитрова, и разговаряхме. Погледнах нейната чашка и й казах, каквото трябваше. Споменах и следното: “Имаш един приятел, не интимен. Той е наш колега и е много болен. Ще му помогнат хора с дръпнати очи. Тя отвърна: “Казах му, че трябва да се оперира в Япония!”. Поинтересувах се кой е той. “Хосе Карерас, сега ще му се обадя , за да му съобщя”, обясни Гена. Впрочем Хосе Карерас се оперира тъкмо в Япония и е жив. Надявам се, че моето предсказание му е помогнало”, разказва Рушев.

Той споделя предсказанията си и за редица български политици. "Следващият премиер няма да се казва бойко Борисов. Бойко вече извади 2-3 дъски от мостчето, по което върви, и ако извади още няколко ще стане лошо", смята оперният певец-ясновидец. Според него обаче "щат, не щат" БСП и ГЕРБ ще се коалират. 

Рушев се изказва и за световната политическа сцена. Той вижда Барак Обама три години в Белия дом. "После каквото Бог каже. Но за тези три години Обама ще направи толкова, колкото много американски президенти не са сторили", смята той. 

В  разговора се засяга и темата за убийството на Андрей Луканов. "Луканов се намери в неща, в които не трябваше да се бърка. Инициативата за убийството му не е на негови съпартийци. Заповедта за физическото му унищожение дойде от чужбина", изтъква Рушев. Според него убийството е замислено в две държави. Едната е на североизток, а другата - на запад от родината ни.

Ясновидецът прокарва и тезата, че земните хора не са произлезли от маймуни. "Ние сме "посяти" от Космоса. Играем ролята на опитни зайчета, "изследователите" ни наблюдават", казва още той. /БЛИЦ