Столичният бизнесмен Иван Пайнавелов е станал жертва на поредното скандално отвличане. Вече 15 дни няма никаква следа, а близките му са в паника, съобщава “Телеграф”.
Приятелите на 32-годишния мъж обявиха, че дават 5-цифрена сума като награда за информация, която може да ги отведе към похитителите. До момента никой от бандитите не е влизал в контакт, за да постави исканията си. Терористите нападнали Иван два дни преди освобождаването на Киро Киров. На 12 април към осем и половина вечерта Иван Пайнавелов бил в жилището си в столичния квартал “Редута” заедно с бременната си приятелка. На един от телефоните му позвънил мъж с молба да слезе за малко пред входа на ул. “Георги Минчев”. Той слязъл, облечен по къси панталонки . Взел само документите си и един мобилен телефон. Оттогава от него няма и следа.

Навремето Иван Пайнавелов бил известен с прякора си Сапата. Има криминално досие, в което е отбелязано, че се е занимавал с автокражби, разкриха криминалисти от 1-во РПУ. Той обаче никога не е бил съден. От години продавал редовно автомобили през законната си автокъща и започнал живота си на чисто.
 
Криминалистите работят по три основни версии. Според едната Сапата бил похитен от хора, с които имал неуредени бизнес отношения. Другата възможност е свързана с миналото му на автоджамбаз. Третата версия е Иван да е продал возило на бандити, които са извършили тежко престъпление с него. Допуска се, че мутрите са решили да скъсат връзката с продавача, за да не ги посочи като евентуални извършители. /БЛИЦ