Трима подрастващи са избягали от Дома за деца “Александър Георгиев-Коджакафалията” в Бургас и от началото на лятото, когато самоволно са напуснали сиропиталището, те са в неизвестност, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Бургас.
Въпреки активната работа на инспекторите от Детска педагогическа стая и от сектор “Криминална полиция” към ОДП Бургас, усилията им не се увенчават с успех. До сега служителите на реда не са събрали достатъчно информация относно местонахождението на подрастващите.
За 15-годишния Върбан Станков Георгиев има данни, че пребивава на територията на община Айтос. За Марияна Златанова Козарова, на 15 години, последното, което се знае, че се намира на територията на минно селище. Черно море, което е край Бургас. А съществуващата информация за Димитрина Мариянова Тодорова, 14 годишна, е, че пребивава в района на Пловдивска област..

Децата многократно са напускали Дома и са били връщани принудително от полицейските служители. Няма данни те да се занимават с проституция или да просят. /БЛИЦ